SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan: Amacımız Zelenskıy ve Putin'i ülkemizde bir araya getirerek tahıl krizini çözecek yolu açmak

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2022 20:16
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2022 20:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Erdoğan: Amacımız Zelenskıy ve Putin'i ülkemizde bir araya getirerek tahıl krizini çözecek yolu açmak

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleşen Kabine Toplantısı bugün iç politika ve dış politika gündem maddeleriyle yapıldı. Toplantının ardından Millete Sesleniş konuşması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Savaşının getirdiği tahıl krizi gündemine işaret ederek "Amacımız Zelenskıy ve Putin'i ülkemizde bir araya getirerek tahıl krizini çözecek yolu açmak" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yoğun gündemle toplandı. İç politikada ekonomi ve terörle mücadele konuları ele alınırken, dış politikada Ukrayna Rusya savaşının son gelişmeleri ve tahıl koridoru anlaşması hususunda görüşmeler yapıldı. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millete Sesleniş konuşması yaptı. Külliye'deki toplantı 2 saat 45 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında hafta sonu Gaziantep ve Mardin'deki kazada hayatını kaybedenlere baş sağlığı diledi. Erdoğan'ın konu başlıkları ve maddeler şu şekilde:

Eylül'ün ilk haftasında 3 ülkeyi ziyaret edeceğim tura çıkacağım."

"SAVAŞIN BARIŞLA SONUÇLANMASI İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUZ"

Rusya Ukrayna savaşı ülkemizle birlikte tüm insanlığı etkileyen sonuçlar doğuruyor. Türkiye olarak savaşın önüne geçmek, ardından barışla sonuçlanması için her türlü gayreti gösterdiğimize herkes şahitti. Dünya tahıl üretiminin üçte birinden fazlasını Rusya ve Ukrayna'nın gerçekleştirdiği göz önüne alındığında Ukrayna tahılının ülkemiz üzerinden dünyaya gönderilmesi insanlık için kritik gelişmedir. Ülkemizin sergilediği dengeli, barışçı, çözüm odaklı anlayışın müspet neticelere tahvil edilmesi için gayretlerimizi sürdürüyoruz.

Soçi'de sayın Putin'le bu konunun yanı sıra iki ülke ilişkileri, Ukrayna savaşını enine boyuna görüşme imkanı buldum. Geçtiğimiz Perşembe günü Ukrayna'ya giderek BM Genel Sekreteri'nin katılımı ile sayın Zelenskıy ile yaptık. Amacımız Putin ve Zelenskıy'i Türkiye'de bir araya getirerek krizi kökten çözmektir.

"ENFLASYON İÇİN TEDBİRLER ALIYORUZ"

"Faiz, kur ve enflasyon denklemiyle ülkemiz sınanıyor. Ekonomimizi mahvetme tehdidiyle 2018’den itibaren yatırım istihdam, ihracat, üretim büyütme esasına dayanan enflasyon için tedbirler alıyoruz."

"CUMA NAMAZINI MALAZGİRT'TE KILACAĞIZ"

Gerçekleştirdiğimiz çok sayıda ikili görüşme, toplantı ve programla ülkemize hizmet edecek, beklentileri karşılayacak çalışmalar yaptık. Bugün Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademimizin mezuniyet törenine iştirak edeceğiz. Yarın Filistin Devlet Başkanı sayın Abbas'ı ziyaret edeceğiz. Perşembe günü Ahlat, Cuma günü Malazgirt'te olacağız. Sayın Bahçeli ile birlikte bu iki önemli programımızı inşallah gerçekleştireceğiz.

Cuma namazımızı inşallah Malazgirt'te kılacağız. Diyanet İşleri Başkanımızın imametiyle inşallah cuma namazımızı ifa edeceğiz. Kütahya ve Afyonkarahisar'da vatandaşlarımızla birlikte olacağız.

"TERÖR ÖRGÜTLERİNİ EZEREK MÜCADELEMİZİN ÖNEMLİ KISMINI BAŞARDIK"

Milli iradenin üstünlüğünü tesis edip, vesayeti etkisizleştirmek, terör örgütlerinin başını ezmek, darbecilere ülkeyi dar etmek suretiyle mücadelemizin önemli kısmını başardık. Son dönemde faiz, kur, enflasyon denklemiyle sınandığımız ekonomi alanı olduğu gerçektir. Ekonomimizi mahvetmek tehdidi ile 2018'den itibaren yeni programı hayata geçirmeye başladık. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla ülkemizi büyütme esasına dayalı programın teorik arka planı ve uygulamanın anlaşılması biraz vakit aldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.