SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan-Putin görüşmesi Soçi'de başladı

Erdoğan-Putin görüşmesi Soçi'de başladı

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2022 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2022 16:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Erdoğan-Putin görüşmesi Soçi'de başladı


Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bugün Rusya'nın Soçi şehrinde buluştu. İki liderin görüşmede, Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı savaş, tahıl koridorunun açılmasıyla başlayan tahıl sevkiyatı, Suriye'deki son gelişmeler ve Mersin'deki Akkuyu Nükleer Santrali'nde çalışmaların durması gibi konuları ele alıyor.




Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Rusya'nın Soçi kentinde düzenlediği günübirlik çalışma programında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le bir araya geldi. İki liderin görüşmede, Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı savaş, tahıl koridorunun açılmasıyla başlayan tahıl sevkiyatı, Suriye'deki son gelişmeler ve Mersin'deki Akkuyu Nükleer Santrali'nde çalışmaların durması gibi konuları ele alıyor.



UKRAYNA TAHIL KORİDORU VE SURİYE'DEKİ SON DURUM



Görüşmeye ilişkin konuşan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye’deki gelişmeleri de bu vesileyle ele almamız, inanıyorum ki bölgeye ayrıca bir rahatlama getirecektir. Terörle mücadelede dayanışmamız büyük önem arz ediyor" dedi.



Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Soçi'de karşılayan Putin, resmi görüşmelere başlamadan önce Rus basın mensuplarına karşı tahıl koridorunun açılması ve tahıl sevkiyatının başlaması konusunda büyük rol oynayan Erdoğan ve Türkiye'ye teşekkür etti. Rusya'nın Avrupa'ya kesintisiz gaz aktarımının devam etmesi konusunda da Putin, "Avrupa, Rusya'dan kesintisiz doğal gaz akışı nedeniyle Türkiye'ye minnettar olmalıdır" dedi.



GÖRÜŞMEDE KULAKLIK KRİZİ YAŞANDI: RUSYA YİNE ALAY KONUSU OLDU



Erdoğan ve Putin kameralar karşısına geçmeden önce, kulaklık krizi yaşandı.






AKKUYU NÜKLEER SANTRALİ KONUSU

Erdoğan, görüşmenin bir diğer konusu olan Mersin'de yapımına devam edilen Akkuyu Nükleer Santrali hakkındaki düşüncelerini de ifade etti. Santral alanındaki inşaatın durması, Türk şirketle yapılan anlaşmanın feshedilmesi ve işçilerin izne çıkarılması gibi son gelişmeler hakkında konuşan Erdoğan "Akkuyu konusu büyük önem arz ediyor. Akkuyu konusunu bugün sizlerle bir noktaya getirmemiz, karara bağlamamız Akkuyu'daki süreci ertelemeye fırsat vermeyecektir." dedi. Aynı zamanda yapımının bitiş tarihi Mayıs 2023 olarak hedeflenen santralin inşaatının durmasıyla ilgili de "Akkuyu'nun belirlenen zamanda bitirilmesi çok çok büyük önem arz ediyor" ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın düzenlediği günübirlik Soçi ziyareti programına; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve MİT Başkanı Hakan Fidan eşlik etti.

























En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.