SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan ve Zelenskıy görüştü

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2022 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2022 17:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Erdoğan ve Zelenskıy görüştü

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy Lviv’de bir araya geldi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ukrayna’ya günübirlik ziyaret programı kapsamında Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile bir araya geldi. Ukrayna’nın Lviv kentine ulaşabilmek için Polonya’dan kara yoluyla Lviv sınırına gelen Erdoğan, beraberindeki heyetle Potoçki Sarayı’na geçti. İkili arasındaki görüşmeler saat 14.00’te başladı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres Lviv’de 3’lü Zirve’de buluştu. Ukrayna’nın Lviv kentine ulaşabilmek için Polonya’dan kara yoluyla Lviv sınırına gelen Erdoğan, beraberindeki heyetle Potoçki Sarayı’na geçti. İkili arasındaki görüşmeler saat 14.00’te başladı. Sonrasında görüşmelere Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres de katıldı.

Görüşmelerin sonunda iki liderin basın toplantısı yapması bekleniyor.

Erdoğan ile Zelenskıy görüşmesi sırasında iki ülkenin Milli Savunma Bakanları da bir araya geldi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Millî İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar da eşlik ediyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.