SON DAKİKA
Hava Durumu

Erşat Salihi: Teröristler Türkmen bölgelerini hedef alıyor

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşat Salihi dün Kerkük'te yaşanan bombalı saldırılara dair sosyal medya hesabında bir açıklamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2019 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2019 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Erşat Salihi: Teröristler Türkmen bölgelerini hedef alıyor




Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşat Salihi dün Kerkük'te yaşanan bombalı saldırılara dair sosyal medya hesabında bir açıklamada bulundu.



ITC lideri Salihi saldırganların amaçlarına ulaşamayacağını, Türkmenlerin birlik ve beraberliğini bozamayacaklarını bildirdi.



Kerkük Milletvekili Salihi'nin açıklamaları şu şekilde:



http://qha.com.tr/haberler/kerkuk-te-teror-saldirisi-3-olu-18-yarali/38511/

TERÖR, TÜRKMEN NÜFUSUN YOĞUN OLDUĞU BÖLGELERİ HEDEF ALIYOR

"Teröristler, hain bombalı saldırılar ile Türkmen nüfusun yoğun olduğu bölgeleri hedef alıyor ve Kerkük'ün güvenliğini tehlikeye atan terör eylemleri yapıyor. Herkes bilmeli ki; bu başarısız bir politikadır ve teröristler ne yaparlarsa yapsınlar hedeflerine asla ulaşamayacaklardır.



Bu vesile ile Kerkük halkının güvenliğini ve emniyetini korumak için herkesi güvenlik güçleri ile birlikte el ele çalışmaya ve iş birliği yapmaya çağırıyoruz.



Ayrıca bazı politikacıların siyasi pastadan pay almak için masum insanların kanı üzerinden yapılan anlaşmalardan uzak durmalarını vurguluyoruz.



http://qha.com.tr/haberler/turkiye-kerkuk-teki-teror-saldirisini-kinadi/38557/

Öte yandan, Irak HükÛmeti ve Silahlı Kuvvetler Başkomutanı’nı Kerkük’te istihbarat çabalarını güçlendirme, bomba dedektörü cihazları sağlamak ve Kerkük'ün yerli halkını, Savunma ve İçişleri Bakanlığı’na bağlı Kara Harp ve Özel Kuvvetler Okulları’na almaları için çağrı yapıyoruz.



Kerkük'te yaşanan bu kanlı geceyi hatırlatarak,siyasal terör örgütlerinin her ne yaparsa yapsınlar, Kerkük’ün güvenliğine asla zarar vermeyeceklerini tekrar tekrar vurguluyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet ve yaralılarımıza acil şifalar dilerim."





En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.