SON DAKİKA
Hava Durumu

Esed rejimi sivillerin olduğu çadır kente saldırdı: 7 ölü

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2019 18:09
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2019 17:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Esed rejimi sivillerin olduğu çadır kente saldırdı: 7 ölü

Suriye’de Esed rejimine ait güçler ile İran destekli yabancı terörist gruplardan oluşan rejim askerleri, İdlip bölgesindeki bir çadır kente saldırı düzenledi.

Rejim güçlerinin saldırısının, top, roket ve havan gibi karadan karaya atış yapan silahlarla “İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi” sınırları içindeki bir çadır kente yönelik olduğu belirtildi.

İran ve Rusya tarafından desteklenen rejim güçlerinin, İdlib’in güneydoğusunda Um Celal ile Um Tüveyne köyüne Hama ilinin kuzey kırsalındaki Kefer Zita ilçesine yoğun top, roket ve havan saldırısı yaptığı belirtildi. Aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 7 sivilin hayatını kaybettiği saldırılar hakkında AA'ya konuşan İdlib Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) Müdürü Mustafa Hac Yusuf, rejim güçlerinin, Um Tüveyne köyündeki sivillerin sığındığı bir çadır kente yönelik saldırılarında 3’ü çocuk 3’ü kadın 7 sivilin öldüğünü, en az 4 sivilin yaralandığını söyledi.

ESED REJİMİ, İRAN DESTEKLİ TERÖRİST GRUPLAR VE RUSYA'NIN SİVİL HALKA YÖNELİK SALDIRILARI

Suriye İnsan Hakları Ağının (SNHR) 2 Nisan’da yayımladığı rapora göre, Esed rejimi, İran destekli terörist gruplar ve Rusya’nın mart ayındaki saldırılarında 135'ten fazla sivil hayatını kaybetti. Suriye Müdahale Koordinatörleri isimli yerli sivil toplum kuruluşuna göre, saldırıların yoğunlaştığı 9 Şubat-6 Nisan döneminde, saldırılar nedeniyle 25 bin 776 aileden 160 bin 583 sivil de çevre yerleşimlere, Türkiye sınırı hattındaki alanlara göç etmek zorunda kaldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.