SON DAKİKA
Hava Durumu

FIFA, Ukrayna'ya saldıran Rusya'nın maçlarda bayrağını ve marşını yasakladı

FIFA, Ukrayna işgali nedeniyle maçlarda Rus bayrağı ve marşı yasakladı. Fakat Avrupa ülkeleri, FIFA'nın önlemlerinin yetersiz olduğunu söylerken, Rusya'nın Dünya Kupası'ndan çıkarılması çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2022 19:14
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2022 19:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
FIFA, Ukrayna'ya saldıran Rusya'nın maçlarda bayrağını ve marşını yasakladı

FIFA, Ukrayna'ya saldırıları nedeniyle müsabakalarda Rusya bayrağını ve milli marşını yasakladı. Avrupa ülkeleri, FIFA'nın önlemlerinin yetersiz olduğunu söyleyerek Rusya'nın Dünya Kupası'ndan çıkarılması çağrısında bulundu.

FIFA'nın "acil önlemler" olarak adlandırdığı 28 Şubat 2022 tarihli duyurusunda, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal saldırıları nedeniyle ülke adına uluslararası maçlara katılmasının yanı sıra maçlarda Rusya Federasyonu bayrağı ile marşının yer almasının yasaklandığı ilan edildi. FIFA ayrıca Rusya'ya Rusya Futbol Birliği (RFU) olarak tarafsız sahalarda bayrağı ve marşı olmadan maç oynama talimatı vererek, Ukrayna'daki durum düzelmezse Rusya'yı müsabakalardan çıkarılabileceği konusunda uyardı. Avrupa ülkeleri tarafından FIFA'nınbu kararı yetersiz olmakla eleştirilerek Rusya'nın Dünya Kupasından çıkarılması talep edildi.

MAÇLARDA RUSYA BAYRAĞI VE MARŞI YASAKLANACAK

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırganlığını kınayan FIFA, Rusya'da hiçbir uluslararası futbol maçı oynanmayacağını, Rusya bayrağı ve marşının yurtdışındaki maçlarda yasaklanacağını duyurdu.

RUS TAKIMI MAÇLARA ÜLKE ADIYLA KATILAMAYACAK

Küresel yönetim organı, milli takımın Rusya olarak değil, Rusya Futbol Birliği (RFU) olarak rekabet edebileceğini ve onların ev sahipliği yapacağı maçların “tarafsız bölgede” taraftar olmadan oynanacağını belirtti.

"RUSLAR DÜNYA KUPASINDAN İHRAÇ EDİLMELİ"

Polonya Futbol Federasyonu başkanı Cezary Kulesza ve diğer birçok AB ülkeleri futbol federasyon yetkilileri, Rusya'nın Dünya Kupası'ndan ihraç edilmesi çağrısında bulundu.

FIFA'nın kararının yetersiz olduğunu ifade eden Cezary Kulesza, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Bugünkü FIFA kararı kesinlikle kabul edilemez. Bu tarz oyuna katılmak istemiyoruz. Duruşumuz değişmedi; Polonya Milli Takımı, takımın adı ne olursa olsun Rusya ile oynamayacak” ifadelerini kullandı.

RUSLARLA OYNACAĞI PLANLANAN TAKIMLAR REDDEDİYOR

Polonya, 24 Mart'ta Moskova'da maça çıkacaktı. Rusya galip gelirse, 29 Mart'ta Çek Cumhuriyeti ile İsveç arasında oynanacak maçın galiplerini ağırlayacaktı. Polonya gibi Çek Cumhuriyeti ve İsveç de, Ruslara karşı oynamayacaklarını söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.