SON DAKİKA
Hava Durumu

Fransa'da yaşayan Ermeniler, Karabağ'da savaşmaya gidiyor!

Azerbaycan ordusunun Ermenistan işgali altındaki topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyon devam ederken, Fransa'da yaşayan Ermenilerin, Ermenistan adına savaşmak için bölgeye gittiği ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2020 18:36
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2020 02:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Fransa'da yaşayan Ermeniler, Karabağ'da savaşmaya gidiyor!


Ozan Barış ERİM/ QHA Ankara



Azerbaycan ordusunun Ermenistan işgali altındaki topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyon devam ederken, Fransa'da yaşayan Ermenilerin, Ermenistan adına savaşmak için bölgeye gittiği ortaya çıktı.



Fransız Le Figaro gazetesinin muhabiri Georges Malbrunot, sosyal medya hesabından 7 Ekim 2020 tarihinde paylaştığı bir gönderide Fransa'da yaşayan Ermenilerin, Karabağ'da savaşmak için gönüllü olarak orduya katıldığını bildirdi. Malbrunot konuya ilişkin sosyal medya hesabından yayımladığı paylaşımda, "Karabağ'da çatışma: Fransa'da yaşayan Ermeniler Dağlık Karabağ cephesinde Azerbaycan ordusuyla savaşmak için Ermenistan'a gitmeye başlıyor. Agence France Presse (AFP) ajansının Erivan'da çıkan bir haberinde savaşçılardan birinin Strazburg'dan başlayan yolculuğunu anlatıyor." diye kaydetti.



İLGİLİ HABER: DOÇ. DR. ASKER: KREMLİN'DEN UMDUĞUNU BULAMAYAN PAŞİNYAN ÇARESİZ BİR ŞEKİLDE YENİLGİYİ SEYREDİYOR





İLGİLİ HABER: KANADA'DAKİ TÜRK TOPLUMUNA AİT SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI KARABAĞ İÇİN HAREKETE GEÇTİ



AFP, ERMENİSTAN ADINA SAVAŞMAYA GİDEN KİŞİYLE GÖRÜŞTÜ

Gazeteci Malbrunot'un işaret ettiği haberde ise Fransız haber ajansı Agence France Presse (AFP), cephe hattına giden 31 yaşındaki bir Ermeni gönüllü ile görüştü. AFP'nin haberinde, "Hovsepian, kapının önünde bazıları ebeveynlerine ve arkadaşlarına sarılarak vedalaşıyor. Bazıları ellerinde askeri teçhizatla bekliyor, bazıları ise belgelerini kontrol ediyor. Bu 17 yıldır yaşadığı Fransa'nın Strasbourg kentinde yaşayan Ermeni güreşçi 31 yaşındaki Hamlet Hovsepian'ın durumu." bilgileri yer aldı.



İLGİLİ HABER: AZERBAYCAN ORDUSUNUN TOPRAKLARINI KURTARMAK İÇİN BAŞLATTIĞI OPERASYONDAKİ KARARLI İLERLEYİŞİ SÜRÜYOR



LÜBNAN VE SURİYE'DEN DE ERMENİLER GELİYOR

Öte yandan Azerbaycan, Ermenistan'ı özellikle Lübnan'daki Ermeni diasporasından yabancı paralı asker tutmakla suçluyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Hikmet Hacıyev, "Suriye ve Lübnanlı Ermenilerin Ermenistan'da konuşlandırıldığını ve Ermeni kuvvetleri saflarında savaştığını" doğruladı.



İLGİLİ HABER: TÜRKİYE'NİN VAŞİNGTON BÜYÜKELÇİSİ KILIÇ: ERMENİSTAN, AZERBAYCAN TOPRAKLARINDA SAVAŞMASI İÇİN PKK'LILARI KULLANIYOR



YUNANLILAR DA SAVAŞMAK İÇİN ERMENİ ORDUSUNA KATILDI

Ayrıca Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Yunan vatandaşlarının Ermenistan ordusu saflarında Dağlık Karabağ çatışmalarına katılmaları nedeniyle Azerbaycan'ın Atina Büyükelçisinin istişareler için Bakü'ye çağrıldığını belirtti. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığının konu ile ilgili açıklamasında, şu ifadeler kullanıldı:



"Ermenistan silahlı kuvvetlerinin 27 Eylül'de Azerbaycan Cumhuriyeti'ne karşı başlattığı yeni saldırı eyleminin bir parçası olarak, işgal altındaki Azerbaycan topraklarına Yunanistan da dahil olmak üzere yabancı ülkelerden Ermeni vatandaşların gelişine ilişkin açık kaynaklarda bulunan bilgileri Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'nın dikkatine sunduk. Bu bağlamda, karşı taraftan konuyla ilgili soruşturma yapması ve bilgi vermesi istenmiştir. Rum tarafının istişareler için büyükelçisini geri çağırma kararının ardından Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Yunanistan Cumhuriyeti büyükelçisi istişareler için Bakü'ye çağrıldı."





En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.