SON DAKİKA
Hava Durumu

Golos Partisi adayı Umerov: "Doğunun sorunlarına hakimiz"

Golos Partisi adayı Umerov: "Doğunun sorunlarına hakimiz"

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2019 20:33
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2019 17:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Golos Partisi adayı Umerov: "Doğunun sorunlarına hakimiz"

Golos Partisi Milletvekili adayı Rüstem Umerov, savaşın sürdüğü Ukrayna'nın doğusunda, Ukrayna kontrolündeki ateşkes hattındaki şehir ve kasabalarda seçmenler ile görüştü.

Golos Adayı Umerov, Doğu Ukrayna ziyaretine Harkiv ve  Poltava’dan başladı. Savaşın sürdüğü Ukrayna kontrolündeki ateşkes hattındaki Donetsk Bölgesine ait şehir ve kasabaların Ukrayna kontrolündeki bölgelerinde seçmenler ile görüşen Umerov, Lugansk ve Kramatorsk bölgesindeki izlenimlerini Kırım Haber Ajansı’na (QHA) değerlendirdi.

Bölgeye Kırım ve Herson kökenli dört milletvekili adayı ile gittiklerini dile getirerek, "İnsanlar bizi karşılarında gördüklerinde "Oyumuzu size niçin verelim?" diye soruyorlar. Biz de onlara işgal altında olan Kırım kökenli üç aday ile bölgeye geldiğimizi söylüyoruz. Bu şu anlama geliyor;  Biz parti olarak Kırım’ın, Doğu’nun ve savaş tehdidi altındaki bölgelerin sorunlarına vakıfız. Çünkü, bu bölgelerde siyasetçi görmek alışılmış değil. Askerin, ailelerini ve halkın içinde bulunduğu durumu biliyoruz. Bölge insanının duygularını anlıyoruz" dedi.

"ÇÖZÜM ACİL DEĞİŞİM"

Ziyaret ettikleri bölgenin özel bir konumu olduğunu da vurgulayan Rüstem Umerov önerilerini, "Kramatorsk’da bir havalimanı var. Buranın uçuşlara açılması lazım. Savaşta hasar gören yollar geliştirilmeli. Hızlı tren seferleri başlatılmalı. Bölgenin Batı ve Merkezi Ukrayna ile ulaşım bağı güçlenmeli. Kimya ve metal alanında yüksek üretim potansiyeli var. Bu potansiyel iç piyasa ve Türkiye’ye sunulabilir" şeklinde sıraladı.

"DEVLET BİLİNCİ ARTTI"

"Ukrayna'nın doğrusunda gözlemlediği en önemli hususun devlet bilincinin artması olduğunu vurgulayan" Rüstem Umerov,  yapacakları çalışmaları, "Tüm kötü şartlara karşın iş adamları şehirlerini terk etmedi. İş yerlerine ve mallarına sahip çıktılar. İnsanların yüzde 60'ı savaşa bizzat katılmış. Fedakârca davranmış. Vatandaşlarımızın bu fedakarlıkları karşılıksız bırakılamaz. Bölgeye acil yatırım, alt yapı ve istihdam alanına çözüm sunulmalı. Bu alanda biz parti olarak kendimize güveniyoruz. Savaş bölgesini iyi biliyoruz. Alanlarında uzman özel isimler ve özel çözümler ile seçmenin umudu olmak istiyoruz" sözleri ile özetledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.