SON DAKİKA
Hava Durumu

Gonçarova: ''Kırım Tatar sınıfları açılmaya devam edilecek''

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2012 18:04
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2012 18:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Gonçarova: ''Kırım Tatar sınıfları açılmaya devam edilecek''
Kırım Özerk Cumhuriyeti Eğitim Bakanı Natalya Gonçarova, Kırım Tatar dilli sınıflar açılmaktaydı ve açılmaya da devam edilecek” dedi.

Akmescit'te düzenlenen basın toplantısında konuşan Bakan Gonçarova, Kırım okullarında her çocuğun anayasal haklarının korunduğunu kaydetti. Gonçarova “Anayasal haklara göre okullarad eğitim, öğretim ve iletişim dili ebeveynler tarafından seçiliyor. Kırım’ın herhangi bir okulunda, bu haklar ihlal edilmiyor. Çocuk 1. sınıfa başladığında veya başka bir okula gittiğinde iki dilekçe yazılıyor. Birinci dilekçede çocuğun okula kabul edilmesi talebi, ikincisinde ise çocuğun hangi dilde eğitim görmesi istendiği belirtiliyor.” şeklinde konuştu.

Gonçarova, her hangi bir dilde sınıf oluşturulması talebi varsa onun mutlaka gerçekleşeceğini kaydederek, “Bazı belediyelere ait okullar mevcut. Bazen müdahale etmek zorunda kalıyoruz. Belediyelere başvuru yaparak bu konuda tasarruf yapmanın doğru olmadığını ve sınıf açılmasının engellenmesine izin verilmeyeceğini söylüyoruz” diye konuştu.

Asibe İbadullayeva

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.