SON DAKİKA
Hava Durumu

Hem işgalci, hem tazminat istiyor!

İşgalcilerin Kırım'daki kukla idaresi de Ukrayna'dan tazminat koparabilmek için çalışmalara başladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2019 18:14
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2019 18:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Hem işgalci, hem tazminat istiyor!
http://qha.com.tr/haberler/ukrayna-dan-kirim-icin-tazminat-isteyen-rusya-ilk-rakamlari-acikladi/15854/

İşgalcilerin Kırım'daki kukla idaresi de Ukrayna'dan tazminat koparabilmek için çalışmalara başladı.

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın Kremlin kontrolündeki Parlamentosunda, güya “Ukrayna yönetiminin 1991 yılından beri Kırım’a verdiği zararı” hesaplayacak çalışma grubu oluşturuldu.

Kırım’ın sözde Parlamento Başkanı Vladimir Konstantinov, bugün düzenlenen Kırım’ın sözde Parlamento Başkanlık Divanı toplantısında yaptığı konuşmada, “Rusya Devlet Dumasında kurulan gruba benzer bir grup oluşturulması teklif ediliyor. Başına Fiks Yefim Zisyeviç (Kırım’ın sözde Parlamento Başkan Yardımcısı) getirilecek. Bana göre bu konunun önemi çok açık.” diye kaydetti.

İŞBİRLİKÇİ YEFİM FİKS KİMDİR?

Yefim Fiks tüm siyasi kariyeri boyunca Kırım'daki Ukrayna yönetiminin bir parçasıydı. 1990-1991 yılları arasında Kırım Bölge Şurası üyesi, 1991-1994 yılları arasında da Kırım Özerk Cumhuriyeti Parlamentosu milletvekilliği yaptı.

2004-2006 yılları arasında Ukrayna Sosyal Demokrat Partisi’nden Ukrayna Parlamentosu milletvekili olan Fiks, 2006’da ve 2010’da yine Kırım Özerk Cumhuriyeti Parlamentosu milletvekili olarak seçildi.

Şu an Fiks, Birleşik Rusya Partisi’nin üyesi ve  Kırım’ın sözde Parlamentosunun “milletvekili” olarak bulunuyor.

İŞGALCİLER ŞİMDİ DE "UKRAYNA YARIMADAYA ZARAR VERDİ" YALANININ PEŞİNDE

1998 yılından beri Kırım'da milletvekillik yapan Kırım’ın sözde Parlamento Başkanı Vladimir Konstantinov, Ukrayna yönetiminin yarımadaya büyük zarar verdiğini, altyapının korkunç hale getirildiğini ve tüm bunların  ancak uzun sürede düzeltilebileceğini ileri sürdü.

Öte yandan yarımadaya gerçek zararı 2014 yılında Kırım’ı işgal eden Rusya'nın verdiği biliniyor. Örneğin Kırım’ın tatlı su ihtiyacının yüzde 85’ini Ukrayna’dan yarımadaya tatlı su sağlayan Kuzey Kırım kanalı aracılığıyla karşılanmaktayken 2014’ten sonra işgal edilen yarımadaya Ukrayna’da su sağlanmıyor.

İşgal sonucunda birçok büyük şirket Kırım’dan çekilmek zorunda kaldı, Visa ve Mastercard uluslararası ödeme sistemleri de işgal edilen yarımadadaki faaliyetleri sonlandırdı.

Daha önce, Rusya Devlet Dumasında “Ukrayna yönetimi tarafından Kırım’a verilen zararı” hesaplayacak çalışma grubunun oluşturulduğu duyurulmuştu.

http://qha.com.tr/haberler/kirim-i-ukrayna-dan-gasp-etmekle-yetinmeyen-rusya-simdi-de-tazminat-pesinde/10641/
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.