SON DAKİKA
Hava Durumu

Herson'daki anaokullarında Kırım Tatar grupları açılıyor

Kırım Tatar gruplarının açılması, Kırım Tatar kültürünün yayılması ve ana dilinde eğitim alma hakkının sağlanmasına yönelik faaliyet planının bir kısmıdır.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2015 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2015 13:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Herson'daki anaokullarında Kırım Tatar grupları açılıyor

Ukrayna’nın Herson ili Geniçesk bölgesinde bulunan ve Kırım Tatarlarının yoğun olarak ikamet ettiği Novoalekseyevka kasabasının “Rodniçok” ve “İvuşka” olmak üzere iki anaokulunda bu yıl Kırım Tatar grupları açılıyor.

Böylece Rodniçok (Pınarcık) anaokulunda 3-6 yaşındaki çocuklar için Kırım Tatarca eğitim verilecek karma grubun oluşturulması için imkan var. Anaokulunda Kırım Tatar eğitmen çalışıyor.

Novoslekseyevka'daki okul öncesi kurumların yöneticileri, Kasaba Şurasına Rodniçok ve İvuşka okul öncesi kurumlarının tüzüğüne çocukların eğitimi ile ilgili değişiklikler getirilmesi konusunda gerekli başvurularda bulundu. Okul öncesi kurumların gerekli düzene göre tüzüklerini tescil etmesi gerekiyor.

Kırım Tatar gruplarının açılması, Geniçesk Kaymakamlığı Eğitim Bölümü tarafından hazırlanan 2015-2016 öğretim yılı için Kırım Tatar kültürü ve geleneklerinin yayılması ve ana dilinde eğitim alma hakkının sağlanmasına yönelik  faaliyet planının bir kısmı olduğu kaydedildi.


Geniçesk Kaymakam Yardımcısı, Kırım Tatar Milli Meclisi üyesi Gülnara Bekirova, QHA’ya yaptığı açıklamada, yeni öğretim yılında anaokulda Kırım Tatar gruplarının açılmasının, bölge için en önemli faaliyetlerden biri olduğu kaydetti. Bekirova, daha önce Novoalekseyevka’da Kırım Tatar grubu olduğunu, ama sonra geçici olarak kapatıldığını belirtti.

Bunun dışında bölgede, veliler toplantısı yapılarak 2015-2016 öğretim yılında çocukların Kırım Tatarca eğitim bölgesinin perspektifleri anlatılacak.

Ayrıca toplumda okul öncesi eğitimin Kırım Tatarca alınması imkanları ile ilgili çalışmalar yapılacak.

Eylül ayından başlayarak anaokullarında Kırım Tatar halkının gelenekleri ve yaşamını konu alan köşelerin hazırlanması planlanıyor. Söz konusu çalışmalara Kırım Tatar Bölge Meclisi’nin temsilcileri, veliler ve kasaba sakinleri katılacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.