SON DAKİKA
Hava Durumu

Irak Meclisindeki Türkmenlerden ötekileştirme tepkisi

Irak Meclisindeki Türkmenlerden ötekileştirme tepkisi

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2019 17:48
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2019 18:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Irak Meclisindeki Türkmenlerden ötekileştirme tepkisi

Irak Meclisindeki Türkmenler, merkezi hükûmet ve siyasi partileri, Türkmenleri ötekileştirmeye çalışmakla suçladı.4

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Irak Meclisindeki Türkmen milletvekilleri, merkezi hükûmet ve siyasi partilerin kendilerini sistemden dışladığını, hükûmetteki idari haklarının yok sayıldığını ifade ederek, bu duruma tepki gösterdi.

Ortak basın toplantısı düzenleyen vekiller adına konuşan Ahmed Haydar, detay vermeksizin merkezi hükûmet ve siyasi partilerin Türkmenleri ötekileştirme çabası içinde olduğunu savundu. Haydar, Irak Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Meclis Başkanlığına işaret ederek, "3 başkanlık ve siyasi partiler, Türkmenlerin idari, siyasi ve kültürel haklarının verilmesi noktasında aciz davranıyorlar." dedi.

Türkmenlerin çoğunlukta yaşadığı Kerkük'teki durumun eskiye döndürülmesi için ciddi girişimlerin bulunduğunu söyleyen Haydar, Telafer ve Musul ovasının imar edilmeksizin kaderine terk edildiğini, Salahaddin vilayetine bağlı Tuzhurmatu ilçesindeki Türkmenlerin çektiği sıkıntıların da devam ettiğini dile getirdi.

Irak'taki Türkmenler, merkezi hükûmette kendilerine idari ve siyasi haklarının verilmediğini belirterek, ülkede yok sayıldıklarını sıklıkla dile getiriyor. 329 sandalyeli Irak Meclisinde 10 Türkmen milletvekili bulunuyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.