SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgal altındaki Kırım'da yağmalanmamış mezar bulundu

İşgal altındaki Kırım'da yağmalanmamış mezar bulundu

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2019 20:20
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2019 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgal altındaki Kırım'da yağmalanmamış mezar bulundu

İşgal altındaki Kırım'ın tarihi mirası, işgalcilerce araştırılıp yağmalanmaya devam ediyor. Rus arkeologlar, Kerç bölgesi Yakovenkovo köyünde bulunan antik nekropol (mezarlık) Kız-Aul'da yağmalanmamış bir mezar buldular.

Rus propaganda medyalarından RIA Novosti'nin aktardığına göre Arkeoloji Vakfı Geliştirme Direktörü Oleg Markov mezarda uzun yıllar boyunca aynı aileden veya aynı klandan gelen toplamda 12 insanın gömüldüğünü bildirdi.

Arkeolojik kazı heyet başkanı Pavel Getsko, "Mezarı temizlemeye devam ettik ve içinde gömülü olan insanların iskeletleri ortaya çıktığında gözümüze inanmadık. Ayrıca cenaze törenine ait eşyalar da yanlarında bulunuyordu" açıklamasında bulundu.

Arkeologlar demir kılıç ve gömülü birinin yanına at kalıntılarını buldular. Buluntuların Milattan Önce 400 ile Milattan Sonra 300 yılları arasında bölgede hüküm süren Bosporos Krallığı (Kingdom of the Cimmerian Bosporus) döneminde, krallığın askeri soylu sınıfından bir aileye ait olduğu ifade ediliyor. Söz konusu mezarın krallığın ilk dönemlerindeki mezar ritüellerine ışık tuttuğu da belirtildi.

İşgalciler genetikçiler ile temasa geçmeyi ve gömülenlerin aile bağlarına bağlanıp bağlanmadığını gösterecek bir inceleme yapmayı planlıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.