SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgal edilen Kırım'ı ziyaret eden Alman milletvekilleri diplomatik pasaport kullandı

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2019 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2019 16:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgal edilen Kırım'ı ziyaret eden Alman milletvekilleri diplomatik pasaport kullandı
http://qha.com.tr/haberler/kirgiz-milletvekillerinden-kirim-a-yasa-disi-ziyaret/36370/

Almanya Parlamentosu üyesi üç milletvekilinin diplomatik pasaportlarını kullanarak, işgal edilen Kırım’a Nisan 2019'da yasa dışı ziyaret düzenlediği öğrenildi.

Alman Bild gazetesinde çıkan haberde, “Almanya için Alternatif (AfD) partisi milletvekilleri, Rusya’ya vizesiz giriş yapmak ve daha sonra Moskova’dan Putin tarafından işgal edilen Kırım’a uçmak için diplomatik pasaportlarını kullandı.” ifadeleri kullanıldı.

Daha önce, söz konusu üç Alman milletvekilinin işgal edilen yarımadayı “şahsi amaçlarla” ziyaret ettiği belirtilmişti.

Milletvekillerinden biri olan Udo Hemmelgarn, işgal edilen Kırım’a düzenledikleri ziyaret sırasında diplomatik pasaportları kullandıklarını doğruladı.

Haberde ayrıca, üç Alman milletvekilinin nisan ayında işgal edilen yarımadada düzenlenen ekonomik foruma katıldığı belirtildi.

http://qha.com.tr/haberler/alman-heyetten-kirim-a-yasa-disi-ziyaret/9541/

KIRIM ZİYARETLERİ UKRAYNA’DAN İZİN ALINARAK GERÇEKLEŞTİRİLMELİ

Kırım’ın Rusya tarafından işgal edilmesinin ardından Ukrayna, işgal altındaki Kırım’da bulunan deniz limanları ve hava limanlarını ulaşıma kapatmıştı. İşgalciler tarafından yasa dışı olarak kullanılan söz konusu sınır kapıları üzerinden Kırım’a yapılan ziyaretler yasa dışı olarak kabul ediliyor.

Ukrayna yasalarına göre, ülkenin işgal edilen bölgelerine giriş çıkışların, ancak Ukrayna’nın kontrolü altında olan kontrol noktaları üzerinden ve Ukrayna yönetiminin izni alınarak gerçekleştirilmesi gerekiyor. Ukrayna’nın ilgili yasalarına uymayan yabancı vatandaşların aleyhine kişisel yaptırım uygulanarak ülkeye girişleri yasaklanıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.