SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgal edilen Kırım'ın camilerinde elektrik kesintileri devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2019 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2019 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgal edilen Kırım'ın camilerinde elektrik kesintileri devam ediyor

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın camilerinde elektrik ve su kesilmeye devam ediyor.

Kırım Tatar gazeteci Seytumer Seytumerov, Facebook üzerinden yaptığı açıklamada bir hafta içinde Kırım’da elektriği ve suyun kesildiği camilerin listesini yayınlayarak, “Kim ve ne için bunları yapıyor? Kim bunları durduracak?” sorusunu sordu.

Gazetecinin yayınladığı liste şu şekilde:

10 ile 11 Nisan’ı bağlayan gecede Sudak bölgesi Taraktaş (Daçnoye) köyündeki “Taraktaş” camiide elektrrik ve su kesildi;16 ile 17 Nisanı bağlayan gecede Aluşta’daki camide elektrik kesildi;17 Nisan’da Sudak bölgesi Tokluk (Bogatovka) köyündeki camide elektrik kesildi. Emrin “yukarıdan geldiğini” bildirildi.17 Nisan’da Kezlev şehirdeki Han Camii’de elektrik ve su kesildi;17 Nisan’da Kezlev şehrinin İsmailbey semtindeki camide elektrik ve su kesildi;18 Nisan’da Bahçesaray bölgesi Küçük Yaşlav (Viktorovka) köyündeki camide elektrikler kesildi;18 Nisan’da Bahçesaray bölgesi Foti Sala (Golubinka) köyündeki camide elektrikler kesildi;19 Nisan’da Seyitler (Nijnegorsk) bölgesi Burnaş (Uvarovka) köyündeki camide elektrikler kesildi.

Daha önce, işgal edilen Kırım’ın Kremlin kontrolündeki sözde Müftüsü Emirali Ablayev’in talebiyle 17 Nisan 2019 tarihinde Kezlev’deki (Yevpatoriya) iki camide elektrik ve suların kesildiğini bildirilmişti.

http://qha.com.tr/haberler/kremlin-kontrolundeki-muftuluk-kirimli-muslumanlara-zulmetmeye-devam-ediyor/22448/
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.