SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci mahkeme, 3 Kırım Tatarının tutukluluk süresini uzatma kararı aldı

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2019 11:04
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2019 17:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci mahkeme, 3 Kırım Tatarının tutukluluk süresini uzatma kararı aldı

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın Kremlin kontrolündeki sözde Kievskiy Bölge Mahkemesi, 14 Şubat 2019 tarihinde işgalci güçler tarafından; Kırım’ın Büyük Onlar (Oktyabrskoye) kasabasındaki baskınlar sonrasında alıkonulan Kırım Tatarları; Eskender Abdulganiyev, Arsen Abhairov ve Rüstem Emirüseinov’un tutukluluk sürelerini uzattı.

Kırım Dayanışması Teşkilatından yapılan açıklamada, üç Kırım Tatarının tutukluluk sürelerinin 13 Eylül 2019 tarihine kadar uzatıldığı bildirildi.

Ayrıca savunmanın, tutukluluk kararını ev hapsi ile değiştirme talebi sözde mahkeme tarafından reddedildi.

İŞGALCİ RUSYA’DAN SÖZDE RADİKAL ÖRGÜT SUÇLAMASI

14 Şubat 2019 tarihinde, işgalci güçler Kırım’ın Büyük Onlar (Oktyabrskoye) kasabasında yaşayan bir dizi Kırım Tatarının evine baskın düzenleyerek, arama yaptı. Arama sonrasında, Eskender Abdulganiyev, Arsen Abhairov ve Rüstem Emirüseinov gözaltına alındı.

İşgalci mahkeme, ilk duruşmada Kırım Tatarları hakkında tutuklama kararı aldı. İşgalciler, üç Kırım Tatarını "Rusya’da yasaklı olan bir örgüte katılmakla" suçladı.

Kırım’ın Rusya tarafından işgal edilmesinden sonra Ukrayna’nın ana kısmında faaliyete başlayan Kırım Özerk Cumhuriyeti Savcılığının, Kırım Tatarları Reşat ve Rüstem Emirüseinov, Arsen Abrahirov, İzet ve Eskender Abdulganiyev’in evlerinde düzenlenen yasa dışı arama dolayısıyla soruşturma açtığı bildirilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.