SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci Rusya, Ukrayna vatandaşlarına pasaport dağıtmaya başladı!

Rus yönetimi, uluslararası normları bir kere daha çiğneyerek Ukrayna vatandaşlarına yönelik pasaport dağıtımını başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2019 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2019 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci Rusya, Ukrayna vatandaşlarına pasaport dağıtmaya başladı!

Rus yönetimi, uluslararası normları bir kere daha çiğneyerek Ukrayna vatandaşlarına yönelik pasaport dağıtımını başlattı.

Rusya’nın Rostov bölgesindeki Novoşahtinsk şehrinde, Ukrayna’nın doğusunda Donbas bölgesinde Rusya yanlısı teröristler tarafından kurulan sözde “Lugansk Halk Cumhuriyeti” "vatandaşları"(!) için kolaylaştırılmış düzende Rus pasaportu almalarını sağlayacak ilk merkez açıldı.

http://qha.com.tr/haberler/ukrayna-rusya-ya-karsi-yeni-yaptirimlar-uygulamaya-hazirliyor/26148/

Rusya İçişleri Bakanlığının İzin ve Vize Çalışmaları Konularından Sorumlu Temsilcisi Kirill Adzinov, “Bugün söz konusu merkez test rejiminde çalışmaya başlıyor. Şu anda Lugansk Halk Cumhuriyeti’nin yetkili kişilerinden evrak kabul ediyoruz. Talep arttıkça merkezlerin sayısını arttıracağız” cümlelerini sarf etti.

İLLEGAL VATANDAŞLIK BAŞVURUSU İÇİN RUSYA FEDERASYONU’NA GİTMEK ŞART DEĞİL

Novoşahtinsk’teki merkezin günde 200 başvuru kabul edebileceği duyuruldu. Sözde “Lugansk Halk Cumhuriyeti” idaresindekilerin(!) başvuru için Rusya Federasyonu’na gitmek zorunda olmadıkları belirtilerek sözde “Lugansk Halk Cumhuriyeti” sınırları içerisinde yapılan başvuru evraklarının Novoşahtinsk’e gönderileceği ifade edildi.

Sözde ”Lugansk Halk Cumhuriyeti” Göç Hizmetleri İdaresi Başkan Yardımcısı Ruslan Nadziya, Rusya vatandaşlığı hakkında en az 200 kişinin bilgi almak için başvurduğunu iddia etti.

http://qha.com.tr/haberler/bm-guvenlik-konseyindeki-avrupa-birligi-uyelerinden-rusya-ya-ortak-kinama/25564/

30 Nisan 2019 tarihinde de sözde “Donetsk Halk Cumhuriyeti” idaresindeki insanlar için kolaylaştırılmış sistemde pasaport almalarını sağlayacak başka bir merkezin açılacağı duyuruldu.

24 Nisan 2019 tarihinde Rusya Cumhurbaşkanı  Vladimir Putin sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti” ve sözde “Lugansk Halk Cumhuriyeti” adlı terör örgütlerinin idaresindeki Ukrayna vatandaşlarının kolaylaştırılmış yolla Rus pasaportu almalarını sağlayan kararnameyi imzalamıştı. Daha sonra bu kararnamenin tüm Ukrayna vatandaşlarını kapsadığını açıklamıştı.

ZELENSKİY'DEN "İŞGALCİ DEVLET" ÇIKIŞI

Ukrayna'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin galibi Volodımır Zelenskiy, Rusya’nın aldığı bu kararla beraber işgalci devlet olduğunu kabul ettiklerinin altını çizdi. Ayrıca Putin’e Rusya pasaportlarıyla Ukrayna vatandaşlarının akıllarını çelmemesi önerisinde bulundu.

http://qha.com.tr/haberler/ukrayna-disisleri-bakani-rusya-donbas-in-isgalinin-yeni-asamasina-gecti/24936/
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.