SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler Kırım "sınırında" bir Kırım Tatarını alıkoydu

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2019 10:02
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2019 17:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler Kırım "sınırında" bir Kırım Tatarını alıkoydu

Rus işgalcilerin, Ukrayna’nın ana kısmı ile işgal altında bulunan Kırım arasındaki “Kalançak” kontrol noktasında bir Kırım Tatarını alıkoyduğu öğrenildi.

Kırım Dayanışması sivil teşkilatından yapılan açıklamada, “Kırım Tatarı Ayvazov Raim Haliloviç’in “Kalançak” kontrol noktasında Rus sınırını geçerken gözaltına alındığı öğrenildi. Saat 24.00’te gözaltına alınmıştı en son saat 03.00’te iletişime geçmişti. Olayın sonrasında beş saattir kendisinden haber alınamıyor. Akmescit’in Bavurçi (Kamenka) semtinde yaşayan Raim Ayvazov, Rostov-na-Donu’daki siyasi tutsaklar için toplanan yardımı onlara ulaştırmakla uğraşan Kırım Tatar aktivist.” ifadeleri kullanıldı.

Raim Ayvazov’un akrabalarının, FSB ve FSB sınır servisi danışma hattını aradığı, ancak işgalci görevlilerin herhangi bir bilgi vermeyi reddettiği öğrenildi.

http://qha.com.tr/haberler/isgalci-gucler-kirim-tatar-mahallesini-kusatti/12176/

İŞGALCİLERDEN KIRIM TATARLARININ EVLERİNE EŞZAMANLI BASKINLAR

Rus işgali altında bulunan Kırım’da işgalcilerin Kırım Tatar halkına baskı uygulamak amacıyla uydurduğu sözde “Hizb-ut Tahrir” davası çerçevesinde, Akmescit’in Kırım Tatarlarının toplu olarak ikamet ettiği Bavurçi (Kamenka) semtinde ve Mamak (Stroganovka) köyünde 27 Mart tarihinde, en az 25 Kırım Tatar ailenin evine toplu baskınlar düzenlendi.

Baskın sonucunda 20 Kırım Tatarı gözaltına alındı. Ayrıca, evlerinde arama yapılan soydaşlarını desteklemek için gelen iki aktivist gözaltına alındı. Bunlardan birine 5 gün hapis cezası, diğerine ise 500 ruble para cezası verildi.

http://qha.com.tr/haberler/avukatlar-rostov-a-kacirilan-kirim-tatarlarindan-ikisiyle-gorusmeyi-basardi/17341/

28 Mart tarihinde ise Rus işgalcilerin bir gün önce Kırım’da Kırım Tatarlarının evlerine düzenledikleri toplu baskın sırasında yerlerini tespit edemediği 4 Kırım Tatarından 3’ü; Remzi Bekirov, Osman Arifmemetov ve Vladlen Abdulkadırov Rusya’nın Rostov-na-Donu şehrinde gözaltına alındı. Baskın sırasında evde bulunamayan dördüncü Kırım Tatarı Edem Yayaçikov’un nerede olduğu halen tespit edilemedi. Eşinin, Yayaçikov’un kaçırıldığına dair polise ihbarda bulunduğu öğrenildi.

Kırım’ın sözde Kievskiy Bölge Mahkemesi işgalcilerce 27 Mart tarihindeki baskınlar çerçevesinde alıkonulan Kırım Tatarları hakkında 15 Mayıs tarihine kadar tutukluluk kararı verdi.

30 Mart tarihinde işgalcilerce rehin alınan 23 Kırım Tatarının Rostov bölgesinde bulunduğunu bildirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.