SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalcilerden Kırım okullarında İngilizce yerine Çince dersi

Sözde Kırım Parlamentosu Başkanı Konstantinov, Kırımlı çocukların İngilizce öğrenmeye ihtiyacı olmadığını iddia etti.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2016 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2016 15:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalcilerden Kırım okullarında İngilizce yerine Çince dersi

İşgalci Kırım Rus yönetimine bağlı sözde Kırım Parlamentosu Başkanı Vladimir Konstantinov, Çin ziyaretinden döndükten sonra Kırım okullarında İngilizce derslerinin verilmesinin gerekli olmadığını ileri sürdü.

20 Mayıs Cuma günü Akmescit’te bir basın toplantısı sırasında konuşan Konstantinov, “Çocuklarımızın İngilizceye bağlılığı tamamen yanlış. Bunda eminim. Ne kadar çok insana İngilizceyi öğrettik. Ben de İngilizce dersleri gördüm. Ama İngiltere’ye hiç gitmedim, İngilizceyi kullanmadım. Hayatımda hiç kullanmayacağım ya da çok az kullanacağım bir dili neden öğreneyim ki? Belki karşılaştığım şeyleri öğrenmek daha iyi” dedi.

Konstantinov, yarımadanın okullarında İngilizce dersleri yerine Çince derslerin verilmesi konusunu Kırım’ın sözde Eğitim Bakanı ile görüşeceğini açıkladı.

Çin ziyaretinden söz eden Konstantinov, ziyaret sırasında Çin yetkililerinin, Kırım’ın otellerinde Çince bilen tercümanların olması gerektiğini söylediklerini belirterek, yarımadada Çince bilen tercümanların olmaması durumunda Çinli turistlerin Kırım’a gelemeyeceğinin ifade edildiği kaydedildi.

Bununla birlikte Konstantinov, İngilizce'nin uluslararası iletişim kurmak ve akademik yayınlardan faydalanabilmek başta olmak üzere pek çok sahada kişisel gelişime önemli katkılar sağlayabilecek bir dili neye göre gereksiz bulduğuyla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı.

İşgalci Kırım Rus yönetiminin heyeti, 16-18 Mayıs tarihlerinde Çin Halk Cumhuriyeti'ni ziyaret etmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.