SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalcilerden Kırım Tatar Milli Kurultayı Delegesi Edem Dudakov’un evine baskın

İşgalcilerden Kırım Tatar Milli Kurultayı Delegesi Edem Dudakov’un evine baskın

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2022 09:26
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2022 09:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalcilerden Kırım Tatar Milli Kurultayı Delegesi Edem Dudakov’un evine baskın

Kırım'ın işgalci Rus yönetimi, Kırım Tatarlarını sindirmek için baskılara her geçen gün yenisini ekliyor. İşgalci güçlerin, bu sabah Bahçesaray’da yaşayan Kırım Tatar Milli Kurultayı Delegesi Edem Dudakov’un evine baskın düzenlediği bildirildi.

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, işgalci güçlerin Kırım Tatar Milli Kurultayı Delegesi Edem Dudakov’un evinde arama yaptığını duyurdu. İşgalcilerin bu sabah saatlerinde baskın düzenlediğini belirten Çubarov, “Edem Dudakov, Rus işgalcilerin, Kırım Tatar mimarisinin incisi, dünya çapında büyük önem taşıyan tarih ve kültür anıtı olan Bahçesaray’daki Hansaray’da yürüttüğü kasıtlı yıkıcı faaliyetleri kamuoyuna korkusuzca paylaşan insanlardan biridir" ifadelerini kullandı.

İŞGALCİ GÜÇLERDEN EDEM DUDAKOV'UN EVİNE BASKIN!

Öte yandan, baskın esnasında avukatların, Dudakov'un evine girmesine izin verilmediği bildirildi.

HANSARAY'IN DUVARLARINDA OLUŞAN ÇATLAKLARI DUYURDU

Kırım Tatar Milli Kurultayı Delegesi Edem Dudakov, 10 Şubat 2022 tarihinde sosyal medya üzerinden, duvarlarında büyük çatlaklar oluşan Hansaray’ın Muhafız Bloğu’nun resimlerini paylaşarak, “Muhafız Bloğu yıkılıyor. Bu çatlaklar son bir hafta içinde oluştu. Sırada, Büyük Han Camii var. Şimdiden caminin her yerinde küçük çatlaklar var. Beton kirişleri, duvarlara aşırı yük uyguluyor.” diye bildirmişti. 

İŞGALCİ RUSYA’NIN HANSARAY’I TAHRİBATI SÜRÜYOR: KÜLTÜREL SOYKIRIM!

Rusya, Kırım Tatar mimarisinin dünyadaki tek örneği olan Hansaray’ı, restorasyon adı altında yürüttüğü uygulamalarla tahrip ederken, tam anlamıyla bir kültürel soykırıma imza atıyor. Bölgedeki diğer tarihi Türk izlerinin de silinmesi yönünde kasti bir politika izlediği düşünülüyor.

Daha önce, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) ve Dünya Kırım Tatar Kongresi (DQTK) Başkanı Refat Çubarov, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın Bahçesaray şehrinde bulunan ve Kırım Tatarlarının kültürel mirası olan Hansaray’ı yok eden kişilerin cezalandırılması gerektiğini ifade etmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.