SON DAKİKA
Hava Durumu

İskit altını davası: Mahkeme kararın alınmasını erteledi

İskit altını davası: Mahkeme kararın alınmasını erteledi

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2019 18:36
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2019 21:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İskit altını davası: Mahkeme kararın alınmasını erteledi

Amsterdam Tahkim Mahkemesi İskit altını davası çerçevesinde geçici bir karar açıkladı. Mahkeme iki tarafa da kanıtları sunmaları için birkaç ay daha süre tanıdı. O zamana kadar altın koleksiyonu Hollanda’da kalmaya devam edecek.

Mahkeme kararına göre, tarafların istenilen belgeleri sunması için iki ay tanındı. Daha sonra dava incelenmeye devam edecek. 

Nihai kararın 6 ila 9 ay sonra açıklanabileceği belirtildi.

İSKİT ALTINI DAVASI

Binden fazla eserden oluşan İskit altını koleksiyonu, Kırım’ın Rusya tarafından işgal edilmesinden önce 2014 şubat ayının başında Kırım’daki müzelerden Amsterdam’da Allard Pearson müzesinde sergilenmek üzere Hollanda’ya gönderilmişti. Sergi, 4’ü Kırım biri Kiev müzesi olmak üzere 5 müzenin koleksiyonlarından oluşuyordu. Hollanda’nın Kırım’ın Rusya tarafından işgalini tanımaması nedeniyle serginin ağustos 2014’te kapatılmasından sonra eşyaların kime gönderileceği sorunu meydana geldi. Kırım’ı işgal eden Rus yönetimi ve Ukrayna yönetimi arasındaki İskit altınları ile ilgili dava 2015 yılının ocak ayında mahkemede incelenmeye başladı.

Amsterdam Bölge Mahkemesi, 14 Aralık 2016 tarihinde yaptığı duruşmada “Kırım: Kara Deniz Altını ve Sırları” sergisinde bulunan eserlerin Ukrayna’ya teslim edilmesi kararını kabul etmişti. Nisan 2017’de, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’daki müzelerin temsilcilerinin mahkeme kararını temyiz ettiği öğrenilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.