SON DAKİKA
Hava Durumu

İslam bilgileriyle yarıştılar

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2012 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2012 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İslam bilgileriyle yarıştılar
Ukrayna Alraid Vakfı ve Maarifçi Kırım Tatar Öğretmenler Birliği, Kırım Tatar lise öğrencileri arasında “İslam’ı biliyor musun?” adlı bilgi yarışması düzenledi.

Yarışma, 25 Kasımda Akmescit İslam Kültür Merkezinde yapıldı. Alraid’in basın servisinin verdiği bilgiye göre bilgi yarışması, Ukrayna toplumunu ayrılmaz bir parçası olan Kırım Tatar gençleri arasında manevi değerlerin güçlendirilmesi, onların kendi milli, kültürel ve dini kimliklerini saklamaları amacıyla yapıldı.

Yarışmaya davet edilen 13 okuldan 10'u katıldı. Yarışan tüm okulların öğrencileri başarı gösterdi.

Maarifçi Kırım tatar Öğretmenler Birliği Başkanı, Kırım milletvekili Safure Kacametova, Alraid’e böyle bir yarışma yapma girişiminde bulunduğu ve Kırım Tatar halkına devamlı her türlü desteği sağladığı için teşekkür etti. Kacametova, bu tür etkinliklerin sürmesini ümit ettiğini dile getirdi.

Alraid Vakfı Aile, Kadın ve Çocuk Bölümü Başkanı Fadime Amrullayeva, Maarifçi Kırım Tatar Öğretmenler Birliğine, yarışmanın jürisine ve Kırım Tatar kültürü ile geleneklerinin saklanması konusunda çalışan okulların müdürlerine teşekkürlerini bildirdi.

Yarışma Kırım Tatar dilinde 2 etapta yapıldı. Yarışmacılar ilk olarak Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) hayatı bilgisi konusunda yarıştı. Bu etapta başarılı olan yarışmacılar soruların daha zor olduğu 2.etaba yükseldi.

2 etapta aynı puanı toplayan Canköy bölgesi Kalay (Mayskoye)Kırım Tatar Milli Mektebi lise öğrencileri Enver Lyumanov ve Tair Urazaliyev arasında final yapıldı. Finalde yarışmacılara ek sorular soruldu.  Yarışmanın sonucunda Enver Lyumanov 1., Tair Urazaliyev 2.ve Bahçesaray bölgesi Alma Tarhan (Vilino) Kırım Tatar Milli Mektebi öğrencisi Medine Mustafayeva 3. oldu.

Olimpiyat organizatörleri ilk 3’e giren yarışmacılara çeşitli ödüller verdi. Jüri üyeleri ve okul yönetimleri de unutulmadı. Yarışmanın her yıl yapılması planlanıyor.

Osman Bayramaliyev

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.