SON DAKİKA
Hava Durumu

"İslam İşbirliği Teşkilatı Kıbrıs Türkü için önemli bir mecra"

Başbakan Tufan Erhürman, İslam İşbirliği Teşkilatının bir kuruluşu olan İslam Konferansı Gençlik Forumu-Diyalog ve İşbirliği (İKGF-Dİ) Başkanlık görevini Ocak’ta üstlenen Taha Ayhan’ı kabul etti.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2019 23:09
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2019 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
"İslam İşbirliği Teşkilatı Kıbrıs Türkü için önemli bir mecra"

Başbakan Tufan Erhürman, İslam İşbirliği Teşkilatının bir kuruluşu olan İslam Konferansı Gençlik Forumu-Diyalog ve İşbirliği (İKGF-Dİ) Başkanlık görevini Ocak’ta üstlenen Taha Ayhan’ı kabul etti.

Kabulde konuşan Başbakan Tufan Erhürman, Kıbrıs Türkü’nün görünürlük açısından birtakım sıkıntılar ile karşı karşıya kaldığını, dolayısıyla İslam İşbirliği Teşkilatının Kıbrıs Türkü açısından önemli bir mecra olduğunu ifade etti.

Taha Ayhan da, ziyaret gerekçelerinin arasında Gençlik Dairesinin de üye olduğu İKGF-Dİ’nin gençlikle ilgili projelerini anlatmak olduğunu kaydetti.

Taha Ayhan, KKTC ziyaretinin, görevi devraldıktan sonraki ilk yurt dışı ziyareti olduğunu, yeni dönemdeki projelerini de aktarmak üzere bu ziyareti planladıklarını kaydetti.

http://qha.com.tr/haberler/bm-genel-sekreteri-guterres-in-kibris-raporu-taraflardan-umutluyum/21517/

DIŞİŞLERİ BAKANI KUDRET ÖZERSAY HULUSİ AKAR İLE GÖRÜŞECEK

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın davetlisi olarak dün İstanbul’a gitti. Özersay, 1993’ten beri her iki yılda bir düzenlenen Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı‘nın (İDEF) açılışına farklı ülkelerden konuk dışişleri ve savunma bakanları ile birlikte katılacak ve çeşitli temaslarda bulunacak. Özersay temaslarına dün akşam konuk bakanlar onuruna verilen resepsiyon ile başladı. Bakan Özersay bugün Bakan Akar ile heyetler arası bir görüşme gerçekleştirecek. Bakan Özersay’ın heyetinde KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan, Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Güneş Onar ve Protokol Müdürü Cem Topçu yer alıyor.

Doğu Akdeniz Bölgesi’nde ve Orta Doğu’da son dönemde savunma ve güvenlik alanlarında yaşanan hızlı gelişmeler ertesinde savunma, denizcilik, havacılık konularındaki son gelişmelerin ve teknolojinin sergileneceği İDEF, katılımcı firma ve heyet sayısı itibari ile dünyanın en büyük savunma sanayii fuarlarından birisi olarak biliniyor.

http://qha.com.tr/haberler/kibris-in-zenginligi-nasil-kullanilacak-kktc-ekonomi-bakani-acikladi/19282/

HRİSOSTOMOS’UN PASKALYA BAYRAMI AÇIKLAMASI KINANDI

 Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı, Başpiskopos Hrisostomos’un Paskalya Bayramı nedeniyle Kıbrıslı Rumlara hitaben yaptığı açıklamayı kınadı.

Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, Hrisostomos’un sarf ettiği sözlerin tam anlamıyla Orta Çağ yaklaşımını ve zihniyetini yansıttığı vurgulanarak, söz konusu açıklamaların Rum Ortodoks Kilisesinin ırkçı, ilkel ve hoşgörüden uzak anlayışında küçük de olsa bir iyileşme olmadığını en açık şekilde gözler önüne serdiği belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Başpiskopos yaptığı açıklamada, ülkemize geçip alış-veriş yapan, seyahatleri için Ercan Havaalanını kullanmayı tercih eden Kıbrıslı Rumları, hem “ulusal” hem de “dini” değerleri erozyona uğramış kesimler olarak niteleyen Orta Çağ zihniyetini ifade etmekten çekinmemiştir. Bu adada iki halk arasında güven ortamını oluşturacak olan en önemli unsur iki tarafın özellikle ticaret ekonomi ve turizm konularında daha fazla ilişki içerisine girmesi ve işbirliği yapmasıdır.

Bu noktada Kıbrıs Rum yönetimine bir kez daha çağrı yapmak istiyoruz, iki taraf arasında zaten var olan güven eksikliğini daha da geriye götüren bu açıklamaları kınayıp, iki halkı birbirinden uzaklaştıran açıklamalar yerine barışçıl ve iş birliğinin önemini vurgulayan mesajı Kıbrıs Rum toplumuna veriniz. İki taraf arasındaki geçişlerin karşılıklı olarak artması, ekonomi ve ticaret konularındaki ilişkilerin ve aktivitelerin kapsamının genişlemesi ve serbestleştirilmesi; yaratacağı ekonomik karşılıklı bağımlılık nedeniyle bu adada asıl ihtiyacımız olan şeydir."

http://qha.com.tr/haberler/rum-lider-anastasiadis-kibris-ta-cozume-kendini-kapatti/18872/
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.