SON DAKİKA
Hava Durumu

İstanbul'da Özbekistanlı sanatçılar konser verdi

İstanbul'da Özbekistan sanatçıları konser verdi

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2021 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2021 16:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İstanbul'da Özbekistanlı sanatçılar konser verdi

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Özbekistan Kültür Bakanlığı iş birliğinde Özbekistan'dan sanatçılar, "Özbekistan Kültür Günleri" etkinlikleri kapsamında İstanbul’da konser verdi. Konserde Gulsanam Mamazoyitova, Otabek Muxammadzoxid ve Ozoda Nursayidaova gibi Özbekistan’dan gelen ünlü sanatçılar yer aldı. Ayrıca konser kapsamında misafirler için "Özbekistan: İpek Yolu'nun Kalbi" fotoğraf sergisi açıldı.

İstanbul'da Özbekistanlı sanatçılar konser verdi. Düzenlenen etkinlikte "Özbekistan Konseri" gerçekleştirildi. Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığının davetlisi olarak Türkiye'ye gelen 50 Özbek sanatçı Mecidiyeköy Büyük Sahne'de gerçekleştirilen etkinlikte sahneye çıktı. Etkinliğe, Özbekistan Kültür Bakan Yardımcısı Olimcon Mirzayev, Özbekistan'ın İstanbul Başkonsolosu Amirsaid Agzamhodcayev, çeşitli ülkelerin konsolosluk yetkilileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Özbekistan Kültür Bakanlığı iş birliğiyle düzenlenen etkinlik kapsamında, Özbekçe "Neşe", "Kara Gözlüm", "Neredesin", "Pervane", "Yiğit", "Özbeğim Atlası", "Canona", "Aşıklar" ve "Lezgi" gibi eserler seslendirildi.

Özbek sanatçılar İstanbul'da konser verdi NOVBAHAR DANS TOPLULUĞU SAHNE ALDI

İki kardeş ülkelerin iş birliğiyle düzenlenen konserde Navbahor Dans Topluluğunun gerçekleştirdiği dans izleyicilerin beğenisini kazandı. Ayrıca Gulsanam Mamazoyitova, Otabek Muxammadzoxid ve Ozoda Nursayidaova gibi ünlü sanatçılar şarkılar söyledi.   Etkinliğin sonunda "Özbekistan: İpek Yolu'nun Kalbi" fotoğraf sergisinin de izlenime sunuldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.