SON DAKİKA
Hava Durumu

İstanbul'un köprüleri 3 renkli Azerbaycan bayrağına büründü

Azerbaycan bayrağının renklerine bürünen Boğaz köprülerinde görsel şölen oluştu.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2019 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2019 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İstanbul'un köprüleri 3 renkli Azerbaycan bayrağına büründü

Azerbaycan bayrağının renklerine bürünen Boğaz köprülerinde görsel şölen oluştu.

Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti'nin kuruluşunun yıl dönümü kapsamında 15 Temmuz Şehitler, Fatih Sultan Mehmet, ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Azerbaycan bayrağının renkleriyle ışıklandırıldı.

http://qha.com.tr/haberler/azerbaycan-gida-guvenliginde-turkiye-nin-tecrubesinden-yararlanacak/35355/ ÜÇ KÖPRÜ AYNI ANDA IŞIKLANDIRILDI

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde yapılan ışıklandırma hakkında Anadolu Ajansı muhabirine açıklama yapan Azerbaycan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Mesim Hacıyev, Azerbaycan'ın kuruluş yıl dönümünde İstanbul'un üç köprüsünün de aynı anda ışıklandırıldığı için mutluluk duyduğunu belirtti.

Bu kapsamda, 15 Temmuz Şehitler, Fatih Sultan Mehmet, ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün Azerbaycan bayrağı renklerinde ışıklandırılması için İstanbul Valiliği'ne yaptıkları başvurunun olumlu karşılandığını ifade eden Hacıyev, köprünün Azerbaycan bayrağının renkleriyle süslendiğini söyledi.

http://qha.com.tr/haberler/turkiye-ve-azerbaycan-arasinda-tarimsal-is-birligi-hamlesi/27476/ "İKİ DOST ÜLKENİN KARDEŞLİĞİ SONSUZA KADAR SÜRECEK"

Türkiye'nin her zaman Azerbaycan'ın yanında olduğunu aktaran Hacıyev, Azerbaycan'ın eski Devlet Başkanı Haydar Aliyev'in Türkiye ve Azerbaycan için "iki devlet bir millet", Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de "Azerbaycan'ın kederi Türkiye'nin kederidir" sözlerini hatırlatarak, iki dost ülkenin kardeşliğinin sonsuza kadar süreceğini ifade etti.

Hacıyev, "İstanbul Valiliği ve Kara Yolları Genel Müdürlüğünün destekleriyle İstanbul'daki Fatih Sultan Mehmet, 15 Temmuz Şehitler ve Yavuz Sultan Selim köprüleri ilk defa olarak aynı zamanda Azerbaycan bayrağının renkleriyle ışıklandırılacaktır. Bu vesileyle İstanbul Valiliği ve Kara Yolları Genel Müdürlüğü'ne teşekkür ediyoruz." dedi.

http://qha.com.tr/haberler/turkiye-iran-ambargosu-acigini-azerbaycan-destegi-ile-kapatacak/27486/
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.