SON DAKİKA
Hava Durumu

İşte Ukrayna parlamentosuna seçilen Kırım Tatarları

İşte Ukrayna parlamentosuna seçilen Kırım Tatarları

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2019 18:46
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2019 17:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşte Ukrayna parlamentosuna seçilen Kırım Tatarları


Ukrayna’da 21 Temmuz 2019’da düzenlenen Ukrayna Parlamento seçimleri sona erdi ve 3 Kırım Tatarı parlamentoya seçildi.

Gerçekleştirilen seçimler doğrultusunda Kırım Tatarları’nın milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Ahtem Çiygöz ve Rüstem Umerov seçimlerde başarılı oldular.

İşte parlamentoya seçilen Kırım Tatarları:

MUSTAFA ABDÜLCEMİL KIRIMOĞLU

Yeni dönem Ukrayna Parlamentosunda yeniden milletvekili olan Kırımoğlu, seçime Petro Poroşenko’nun Avrupa Dayanışması Partisi’nden katıldı.

1991-2013 yılları arasında KTMM Başkanlığı yapmış olan Kırımoğlu, Ağustos 2014-Mayıs 2019 tarihleri arasında Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Tatarlarından Sorumlu Yetkilisi görevini yürüttü. Kırımoğlu, Ukrayna Parlamentosunda 6 dönemdir milletvekilliği görevini yürütmekte.

AHTEM ÇİYGÖZ

Avrupa Dayanışması Partisinden aday olan Ahtem Çiygöz, 2008 yılından beri KTMM Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor.

2015 yılında Kırım’ın işgalci yönetimi tarafından gözaltına alınan Çiygöz, 26 Şubat 2014 tarihinde Kırım Özerk Cumhuriyeti Parlamentosu önünde düzenlenen mitingde “kargaşa” organize etmekle suçlanmış ve 8 yıl hapse mahkum edilmişti. Ekim 2017’de Rusya, Çiygöz’ü Türkiye’ye iade etmişti.
Ukrayna 3. derece Üstün Hizmet Nişanına sahip.

RÜSTEM UMEROV

Svyatoslav Vakarçuk’un Ses (Golos) Partisi’nden aday olan iş adamı, yatırımcı ve hayırsever Rüstem Umerov, Kırım Tatar Milli Kurultayı delegesi ve Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun danışmanı olarak görev yapıyor. ASTEM şirketinin Genel Müdürü ve ASTEM Foundation Vakfının ortak kurucusu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.