SON DAKİKA
Hava Durumu

İsveç, Ukrayna’ya askeri yardım paketi gönderecek

İsveç Ukrayna’ya askeri yardım paketi gönderecek

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2022 17:58
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2022 17:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İsveç, Ukrayna’ya askeri yardım paketi gönderecek

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, Ukrayna’nın kendisini Rus saldırılarına karşı savunmasına yardımcı olmak için Ukrayna’ya 1 milyar kron askeri yardım sağlayacağını açıkladı.

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, İsveç'in başkenti Stockholm'de bir araya gelerek güncel konuları konuştu. Görüşmenin ardından düzenlene basın toplantısında konuşan Andersson, “Savaş devam ettiği sürece Ukrayna’yı desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

İsveç Başbakanı Andersson, Ukrayna’ya hem askeri hem de sivil yardımı içerecek 1 milyar kron değerinde ek bir yardım paketi sağlayacağını açıkladı. İsveç Başbakanı, ”Önceden yaptığımız yardımların bir benzeri olacak. Rusya savaşı hepimizi derinden etkiledi. Bunun bedelini de Ukraynalı siviller ödedi. Bundan dolayı da Rusya'yı kınıyorum'' açıklamasında bulundu.

“RUSYA TÜM DÜNYAYI BİR NÜKLEER KAZA RİSKİNE ATIYOR”

Ukrayna'nın güneyinde bulunan Zaporijya Nükleer Santrali'nde oluşabilecek bir felaketin tüm dünyayı tehdit edeceği konusunda uyarıda bulunan Kuleba, "Rusya tüm dünyayı bir nükleer kaza riskine atıyor. Rusya'nın Zaporijjya Nükleer Santrali'nden çekilmesini talep etmek için hep birlikte baskı yapmalıyız." dedi. İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde ise Ukrayna'ya verilen desteğin güçlü olduğuna ve İsveç'in gerektiği sürece Ukrayna'nın yanında yer alacağını dile getirdi. ,

İsveç’in Ukrayna’ya yapacağı yardım paketinin sivil kısmı ise, Ukrayna ekonomisinin canlanmasına yardımcı olacak ve Ukrayna buğdayı alımlarını içerecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.