SON DAKİKA
Hava Durumu

İtalya'da Rusya karşıtı gösteriler: Putin, Ukrayna'dan elini çek!

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2019 17:44
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2019 18:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İtalya'da Rusya karşıtı gösteriler: Putin, Ukrayna'dan elini çek!

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, başkent Roma'da bir araya geldi.

PUTİN, DONBAS KONUSUNDA SORUMLULUĞU YİNE UKRAYNA'YA YÜKLEDİ!

ANSA haber ajansının aktardığına göre; dün gerçekleşen toplantı sonrası konuşan İtalya Başbakanı Conte, Rusya’ya karşı uygulanan Avrupa yaptırımlarının kaldırılması üzerine çalışma yürüttüklerini doğruladı.

Başbakan Conte, “Yaptırımların bir son olmadığına inanıyoruz, onları geçici bir önlem olarak görüyoruz. İtalya, hem AB hem de Rusya’yı olumsuz etkileyen AB-Rusya ilişkilerini düzeltmeye çalışıyor” sözlerini sarf etti. Putin ise, Donbas’taki savaşı yorumlayarak; konu hakkında her zaman olduğu gibi çözüm konusundaki sorumluluğun Ukrayna'da olduğunu söyledi. İtalya Başbakanı Conte ise, bu açıklama hakkında “Başkan Putin, arkadaşım Vladimir, çok mütevazi olduğu için her şeyden Rusya’nın sorumlu olmadığını söylüyor. Aslında Rusya bu tartışmanın çözülmesinde çok önemli bir rol oynayabilir” ifadelerini kullandı.

ROMA'DA PUTİN KARŞITI PROTESTO

Roma’da bulunan Ukrayna diasporası temsilcileri, Putin’in, İtalya’nın başkenti Roma'ya gerçekleştirdiği resmi ziyareti protesto etti.

Protesto, “Putin’in Ukrayna’daki saldırganlığını durduralım”, “Putin, Go Home!”, “Putin, Ukrayna’dan Elini Çek” sloganları eşliğinde, Roma’nın tarihi meydanı Bocca della Verita’da düzenlendi.

EYLEMCİLERDEN RUSYA VE İTALYA'YA TEPKİ

Kampanyaya katılan aktivistlerden biri, “Bağımsız bir devletin toprağını işgal eden diktatör(Putin), İtalya’nın düzenlediği yüksek dereceli karşılamayı hak etmiyor. Sanırım İtalya, Putin’in inisiyatifiyle Avrupa’da başlatılan savaşın devam ettiğini unuttu” ifadelerini kullandı.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinde, 24 Haziran 2019 tarihinde Rusya heyetinin geri dönmesini öngören oylamada, İtalya, heyet olarak "evet" oyu kullanmış ve 2014 yılında Kırım Tatarlarının ana vatanını hukuksuzca işgal etmesinden ötürü Konsey'deki hakları elinden alınan Rusya'nın geri dönmesini onaylamıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.