SON DAKİKA
Hava Durumu

İtalya'nın iktidardaki partisine Rus desteği skandalı: AP'de soruşturma açılacak!

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2019 18:52
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2019 17:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İtalya'nın iktidardaki partisine Rus desteği skandalı: AP'de soruşturma açılacak!

Avrupa Parlamentosunun İtalyan milletvekili Carlo Calenda, Sosyalistler ve Demokratlar İlerici İttifakının mayıs ayında yapılan Avrupa Birliği seçimlerinde dış müdahalenin olup olmadığı konusunu incelemek için özel bir parlamento komisyonu kurmayı önereceğini ifade etti.

İTALYAN SİYASETÇİNİN EKİBİ, MOSKOVA TEMSİLCİLERİYLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Basında çıkan haberlerde, İtalya Başbakan Yardımcısı Lideri Matteo Salvini’nin lideri olduğu Kuzey Ligi (Lega Nord) Partisinin temsilcilerinin geçen sonbaharda, Moskova’ya düzenledikleri ziyaret sırasında bir anlaşma gittiği iddia edildi. Buna göre, İtalyan siyasetçi Salvini'nin, Avrupa Birliğinde liberal demokrasinin baltalanması karşılığında, Rusya’dan finansal destek alma konusunu müzakere ettiği ileri sürülmüştü.

Calenda, “Bana göre Rus davasından sonra Kuzey Ligi büyük zorluklarla karşı karşıya kaldı… Çünkü, bu bir ilk değil, Sosyalistler ve Demokratlar İlerici İttifakı Rusya ve diğer yabancı devletlerin Avrupa Birliği seçimlerine etkisini analiz etmek için özel komisyon oluşturmayı teklif edecek.” dedi.

17 Temmuz tarihinde, İtalyan kolluk kuvvetleri, geçen sene Lombardiya-Rusya Birliği Başkanı Matteo Salvini’nin yardımcısı Gianluca Savoini ile birlikte, Rusya’da üç Kremlin temsilcisiyle görüşen avukat Gianluca Meranda ve bankacı Francesco Vannucci’nin evinde arama düzenlemişti.

Savoini ise 16 Temmuz’da davet üzerine savcılığa gelmişti fakat ifade vermeyi reddetmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.