SON DAKİKA
Hava Durumu

İtalyan ve Rus politikacıların skandal ses kayıtları ortaya çıktı: "Yeni Avrupa Rusya'ya yakın olmalı"

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2019 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2019 17:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İtalyan ve Rus politikacıların skandal ses kayıtları ortaya çıktı: "Yeni Avrupa Rusya'ya yakın olmalı"


İtalya'nın, Rusya’dan finansal destek alma konusunda müzakereler yaptığı ortaya çıktı.



İtalya Başbakan Yardımcısı Lideri Matteo Salvini’nin lideri olduğu Kuzey Ligi (Lega Nord) Partisinin temsilcilerinin geçen sonbaharda, Moskova’ya düzenledikleri ziyaret sırasında; Avrupa Birliğinde liberal demokrasinin baltalanması karşılığında, Rusya’dan finansal destek alma konusunun müzakere edildiği belirlendi.



MOSKOVA'YA SADIK MİLLİYETÇİ BİR HÜKUMET OLUŞTURULMASI...

BuzzFeed haber ajansının ulaştığı ses kaydına dayanan haberine göre; görüşme, 18 Ekim 2018 tarihinde Moskova’daki Metropol Otelinde yapıldı. Görüşmeye üç Kuzey Ligi Partisi temsilcisi ve üç Kremlin temsilcisi katıldı. Haberde Salvini’nin görüşmede bulunmadığı belirtiliyor.



Resmi olarak görüşmenin İtalya ile Rusya arasındaki bir petrol anlaşması ile ilgili olması gerekiyordu ancak asılında görüşmede “liberal demokrasinin baltalanması” ve Moskova'ya sadık bir milliyetçi hükumet oluşturulması konusu ele alındı.



"AVRUPALI DONALD TRUMP"

Anlaşmaya göre, gazete tarafından “Avrupalı Donald Trump” olarak adlandırılan Salvini’nin partisine, Rusya'dan onlarca milyon dolar aktarılması öngörülüyordu.



"YENİ AVRUPA, RUSYA'YA YAKIN OLMALI, ESKİDEN OLDUĞU GİBİ..."

Haberde görüşmede konuşulan konulardan bir kesit de yer alıyor. Buna göre kayıtlarda bir İtalyan temsilci tarafından, “Avrupa’yı değiştirmek istiyoruz. Yeni Avrupa Rusya’ya yakın olmalı, eskiden olduğu gibi… İtalyanlar kendi geleceği ve çocuklarının geleceği konusunda kendileri karar vermek istiyor. Brüksel ve ABD’nin kararlarına bağlı kalmak istemiyorlar. Salvini, Avrupa'yı değiştirmek isteyen bir insan.” ifadeleri kullanıyor.



Aynı kişi, Avrupa’da aynı şekilde düşünen müttefiklere (benzer fikirleri Fransa’nın Ulusal Cephe Partisi lideri Marine Le Pen ve Macaristan Başbakanı Victor Orban da dile getiriyor) sahip olduklarını belirterek, “Bu siyasi güçlerle birlik kurmaya düşünüyoruz. Ancak Rusya için değil ülkelerimiz için. Rusya ile iyi ilişkiler kendi ülkemiz için gerekli.” diye konuştu.



Gazeteciler görüşmeye katılan Rusların kimliklerini tespit edemedi ancak Rusya temsilcilerinin, Kremlin politikasının incelikleri konusunda uzman olduğu belirtildi.







En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.