SON DAKİKA
Hava Durumu

İzmir merkezli dört ilde silahlı suç örgütlerine operasyon: 29 gözaltı

İzmir, Bolu, İstanbul ve Aydın'da silahlı suç örgütü oluşturup eylemde bulundukları iddiasıyla 29 şahıs gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2019 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2019 18:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İzmir merkezli dört ilde silahlı suç örgütlerine operasyon: 29 gözaltı

İzmir Ödemiş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında silahlı suç örgütü kurma, yönetme, örgüte üye olma, örgüt adına suç işleme, örgüte yardımda bulunma başta olmak üzere 51 ayrı suç içeren eylem iddiasıyla 29 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldığı bildirildi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre karar neticesinde İzmir'de Tire, Kiraz, Beydağ, Çeşme ve bazı merkez ilçeleriyle Aydın, Bolu ve İstanbul'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda ilgili şahısların tümünün gözaltına alındığı aktarıldı.

Daha önce 2008 yılında İzmir merkezli "Anafor" ismi verilen bir operasyon çerçevesinde tutuklandıktan sonra suç örgütü kurmak ve yönetmek suçlamasıyla hüküm giymiş olup Bolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan Ahmet Tekin Baykal ile başka bir operasyonda suç örgütü kurmak suçlamasıyla hükümlü bulunan Taner Gündoğdu adlı şahıslar hakkında da soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Gözaltına alınan zanlıların cezaevinden gelen talimatlarla tefecilik, nitelikli yağma, ihaleye fesat karıştırma, iş yeri kurşunlama, 6136 sayılı kanuna muhalefet ve adli yargılama sürecine etki etmek suçlarına ilişkin toplam 51 ayrı eylemi gerçekleştirdikleri öne sürülüyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.