SON DAKİKA
Hava Durumu

Japon heyeti Tayvan'ı ziyaret edecek

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2022 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2022 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Japon heyeti Tayvan'ı ziyaret edecek


ABD Kongre Heyetinin ikinci Tayvan ziyaretinden sonra, Japonya da önümüzdeki hafta Tayvan’ı ziyaret edeceğini duyurdu. Japon heyet üç günlük ziyaret kapsamında Tayvan Cumhurbaşkanı Tsai Ing-wen ve yetkilileriyle görüşecek.



Japonya Meclis Üyeleri Danışma Konseyi Başkanı Keiji Furuya, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Tayvan Cumhurbaşkanı Tsai Ing-wen ve Savunma yetkilileriyle üç gün boyunca ilişkileri yeniden teyit etmek için Tayvan'a ziyarette bulunacağını belirtti.





Tayvan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jaonne Ou ise yaptığı açıklamada, "Ziyaret ile ilgili Dışişleri Bakanlığımız düzenlemeler yapıyor. Japon heyetinin ziyaretini uygun bir zamanda halka açıklayacağız" ifadelerini kullandı.



ÇİN'DEN JAPONYA ZİYARETİNE TEPKİ GECİKMEDİ

Japonya'nın önümüzdeki hafta Tayvan'ı ziyaret edeceği kısa süre önce açıklanmıştı. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lijian Zhao, Japonya'nın Tayvan ile yapılacağı yeni diyaloglara sert tepki gösterdi. Sözcü Lijian, "Tayvan Çin toprağı, dolayısıyla Tayvan sorununun Çin'in iç meselesi ve hiçbir yabancı ülkenin karışma hakkının yok" dedi.





En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.