SON DAKİKA
Hava Durumu

Kazakistan'ın yeni Cumhurbaşkanı Tokayev, Özbekistan'ı ziyaret edecek

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2019 19:01
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2019 18:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kazakistan'ın yeni Cumhurbaşkanı Tokayev, Özbekistan'ı ziyaret edecek

Kazakistan'ın yeni Cumhurbaşkanı Kasım Jomart Tokayev, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev'in daveti üzerine 14 Nisan 2019 tarihinde Özbekistan'a gidecek. Resmi ziyaretin iki gün süreceği öğrenildi.

Özbekistan Cumhurbaşkanlığı Basın Servisinin ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada, Tokayev'in Özbekistan ziyaretinde iki ülke arasındaki geniş çaplı işbirliği masaya yatırılacağına vurgu yapıldı. Ayrıca ticari, ekonomik ve siyasi işbirliğinin güçlendirilmesi amacıyla geniş kapsamlı görüşmelerin yapılacağı bildirildi.

Açıklamada, iki liderin bölgesel ve uluslararası sorunlarda iki ülkenin diplomatik koordinasyonunu arttırmayı hedefleyen toplantılar gerçekleştirileceğine yer verildi.

MİRZİYOYEV İLE BİRLİKTE İLİŞKİLER GELİŞTİ

İki ülke arasında Şavkat Mirziyoyev'in 2016 yılında Özbekistan Cumhurbaşkanlığı koltuğuna gelmesiyle ilişkilerde önemli bir gelişme yaşandı. 2018 yılı Kazakistan'da "Özbekistan Yılı" ilan edilmişti. Tokayev ve Mirziyoyev'in bir araya geldiği günlerde 2019 yılının resmi olarak "Kazakistan Yılı" ilan edileceği öğrenildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.