SON DAKİKA
Hava Durumu

Kazakistan okullarında tesettür yasağı

Kazakistan'da okullarda "din propagandası" kabul edilen giysilerin yasaklandığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2016 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2016 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kazakistan okullarında tesettür yasağı

Kazakistan hükümeti, ülkede okullarda tesettür ve “din propagandası” yapan her türlü giysinin yasakladığını bildirdi.

Azatlık Radyosu’nun haberine göre, Kazakistan Eğitim bakanı Yardımcısı Elmira Suhanberdiyeva, 19 Ekim tarihinde yaptığı açıklamada, söz konusu kararın birkaç bakanlık ile yapılan müzakerelerden sonra alındığını bildirdi.

Kazakistan yönetiminin açıklamasında ülkede Aktobe şehrinde Haziran ayında 25 kişilik bir grubun bir dizi saldırı düzenleyip 5 sivil ile 3 polisi öldürdükleri saldırıya atıfta bulunuldu.

Hatırlanacağı üzere saldırganlardan 18’inin öldürüldüğü yedisinin de tutuklandığı saldırıların, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev tarafından Selefilerin, İslami köktenci, ultra-muhafazakâr akım yanlılarının düzenlediği açıklanmıştı.

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde Kazakistan'da Selefi görüşlü STK'lara bir dizi yasak getiren yeni yasa çalışmaları başladı. Kazakistan'ın yeni oluşturulan Dini Sorunlar Bakanlığı’nın ülkedeki Selefi görüşlü Sivil Toplum Örgütlerini yasaklamak için yeni adımlar attığı bildirildi.

Bakan Nurlan Ermekbaev, Astana'da yaptığı açıklamada "Selefiler Kazakistan'a bir yıkıcı bir tehdit oluşturmaktadır" diyerek bakanlığın bu tip oluşumların önüne geçmek için yasal adımlar atıldığını söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.