SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırgızistan’da ‘yolsuzluk’ krizi büyüyor

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2019 22:01
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2019 17:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırgızistan’da ‘yolsuzluk’ krizi büyüyor

Hakkında birçok suçlama olan Kırgızistan eski Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, partisinin genel merkezi önünde düzenlediği mitingle dokunulmazlığının kaldırılmasına tepki gösterdi. Erken seçim çağrısı da yapan Atambayev, mitingde 7 maddeden oluşan bir bildiri yayınladı.

Taleplerinin 2 ay içerisinde yerine getirilmemesi halinde ülke genelinde protesto gösterileri de düzenleyeceklerini vurgulayan Atambayev, hükümetin sivil iktidara devredilmesi gerektiğini söyledi.

HAKKINDAKİ SUÇLAMALAR

Meclis Araştırma Komisyonu, Atambayev hakkında Merkezi Isıtma Kurumunun modernizasyonu, kömür alım ihalesi, Tarih Müzesi binasının modernizasyonu, suç örgütü lideri Aziz Batukayev'in serbest bırakılması, arazi satın alımı ve tarım arazisinin yapılaşmaya açılması konularında suçlamalar yöneltmiş, Başsavcılık'tan iddiaların incelenmesini talep etmişti.

İktidarın yolsuzlukla mücadele politikasını eleştiren Atambayev,  yaşananlara göz yummakla suçladığı milletvekilleri için "sümüklüler" ifadesini kullanması üzerine Meclis tarafından dokunulmazlığı kaldırıldı.

Partililerden oluşan bir grup, dokunulmazlığı kaldırılan Atambayev'in olası gözaltısını engellemek için evinin önünde nöbet başlattı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.