SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırgızistan Halk Kurultayı ilk kez 25 Kasım'da Bişkek’te toplanacak

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2022 18:21
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2022 18:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırgızistan Halk Kurultayı ilk kez 25 Kasım'da Bişkek’te toplanacak

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, üç ay içinde oluşturulacak olan Halk Kurultayının ilk toplantısının tarihini 25 Kasım 2022 olarak belirledi. Toplantı, Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te yapılacak.

Kırgızistan’da geçen yıl yapılan anayasa değişikliğine yönelik referandum sonucu ülkede “Halk Kurultayı” adlı temsili bir organın oluşturulması kabul edilmişti.

Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi, Kırgızistan’daki Halk Kurultayı ile yapılacak olan bu seneki toplantının tarihini 25 Kasım 2022'de yapılacağını duyurdu. Toplantının tarihini belirleyen Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadık Caparov, toplantının başkent Bişkek'te yapılacağını açıkladı.

HALK KURULTAYI KIRGIZ TÜRKLERİNİN SESİ OLACAK

Seçilecek olan vatandaşlarla ve delegelerle 3 ay içinde oluşturulması planlanan Halk Kurultayı, hükumetle zaman zaman diyalog halinde bulunup ülkenin gündemi ve toplumun durumu hakkında Kırgız Türkünün düşüncelerini tek bir ses halinde duyurulabilmesi amacıyla kuruluyor. Oluşturulacak Halk Kurultayının organizatörlüğünü Kırgızistan Devlet Sekreteri Suyunbek Kasmambetov üstlenecek.

Kurultayın, anayasa ve yasalar doğrultusunda Kırgızistan halkını oluşturan tüm milliyet ve etnik grupların birleştirilmesinde, Kırgız devleti ve toplumunun sürdürülebilir kalkınması için ulusal diyaloğun sağlanmasında bir ihtiyaç olduğu vurgulandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.