SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırgızistan Merkez Seçim Komisyonu: Oyların elle sayımı sona erdi

Kırgızistan'da oyların elle sayımı tamamlandı: 28 Kasım'daki seçimlerin kesin sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2021 22:29
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2021 00:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırgızistan Merkez Seçim Komisyonu: Oyların elle sayımı sona erdi

Kırgızistan’da 28 Kasım’da yapılan parlamento seçimlerine hile karıştırıldığı iddiaları üzerine yeniden yapılan oylamanın elle sayımı tamamlandı.

Kırgızistan’da 28 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirilen parlamento seçimlerinin ardından seçimlere hile karıştırıldığını iddia eden protestocular, seçimlerin yenilenmesini ve Bakanlar Kurulu’nun istifasını talep etmişlerdi. Seçimleri protesto mitingine katılan partiler arasında başta “Ata Meken”, “Azattık” ve “Sosyal Demokratlar” yer almıştı. Cumhurbaşkanı Sadır Caparov’un talimatıyla oyların yeniden elle sayımı başlamıştı.

Merkez Seçim Komisyonu, bugün yurt içinde ve dışında kaydı bulunan 3 milyon 703 bin 420 seçmen için kurulan 2 bin 495 sandıkta oyların elle sayım işleminin tamamlandığını belirtti. Elle oy sayım işleminin sandık kurulları, siyasi partiler, adaylar ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin gözetiminde yapıldığı aktarıldı.

MERKEZ SEÇİM KOMİSYONU: KESİN SONUÇLAR HAFTAYA AÇIKLANACAK

Seçimde ilk sonuçlara göre 6 siyasi partinin yüzde 5’lik seçim barajını aştığı açıklanmıştı. Kırgızistan’da, seçmenler oy pusulalarını elektronik sandıklara atıyor. Sayım işlemi dijital ortamda gerçekleştiriliyor ve elle sayım işlemi ile de kontrol gerçekleştiriliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.