SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım’da işgalcilerin alıkoyduğu evlatları için protesto eylemlerine devam ediyorlar

İşgalcilerce, Rusya’da yasaklı olan Hizb-ut Tahrir örgütüne katılmakla suçlanan Kırım Tatarı Rüstem Emirüseinov’un babası Reşat Emirüseinov, 8 Nisan günü oğlu için tek kişilik eylem düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2019 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2019 17:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım’da işgalcilerin alıkoyduğu evlatları için protesto eylemlerine devam ediyorlar

Rus işgali altında bulunan Kırım’ın Büyük Onlar (Oktyabrskoye) kasabasında Rus işgalcilerce alıkonulan ve Rusya’da yasaklı olan Hizb-ut Tahrir örgütüne katılmakla suçlanan Kırım Tatarı Rüstem Emirüseinov’un babası Reşat Emirüseinov, 8 Nisan günü oğlu için tek kişilik eylem düzenledi.

“Oğlum terörist değildir!”  yazılı pankart taşıyan Reşat Emirüseinov, Büyük Onlar’da düzenlediği eylemle, halkına yapılan haksızlığa karşı barışçıl protestosunu dile getirdi.

https://www.facebook.com/crimeansolidarity/videos/849449638747390/

Hatırlanacağı üzere 14 Şubat 2019 tarihinde, işgalci güçler Kırım’ın Büyük Onlar (Oktyabrskoye) kasabasında yaşayan bir dizi Kırım Tatarının evine baskın düzenleyerek, arama yaptı. Arama sonucunda Eskender Abdulganiyev, Arsen Abhairov ve Rüstem Emirüseinov gözaltına alındı.

http://qha.com.tr/haberler/70-yasindaki-kirim-tatari-anneden-oglu-icin-tek-kisilik-eylem/16113/

İşgalci mahkeme,adı geçen Kırım Tatarları hakkında 13 Nisan tarihine kadar tutuklama kararı aldı. İşgalciler üç Kırım Tatarını “Rusya’da yasaklı olan bir örgüte katılmakla” suçladı.

Kırım’ın Rusya tarafından işgal edilmesinden sonra Ukrayna’nın ana kısmında faaliyete başlayan Kırım Özerk Cumhuriyeti Savcılığı tarafından, Kırım Tatarları Reşat ve Rüstem Emirüseinov, Arsen Abrahirov, İzet ve Eskender Abdulganiyev’in evlerinde düzenlenen yasa dışı arama dolayısıyla soruşturma açıldığı bildirilmişti.

http://qha.com.tr/haberler/kirim-tatari-baba-isgalcilerce-alikonulan-oglunun-sesi-oldu-oglum-terorist-degil/16707/
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.