SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Derneği Genel Merkezi'nde Kırım Kültür Günleri başladı

Kırım Derneği Genel Merkezinin 16-19 Aralık 2021 tarihleri arasında düzenleyeceği “Kırım Kültür Günleri” etkinliklerinin bugün açılışı gerçekleştirildi. “Kırım Kültür Günleri”nin ilk günü “1917 Kurultayı’na Bağışlanan Uluslararası Satranç Turnuvası” sonuçlarının ilânı ve Metin Batur-Mamed Cafarov “Kırım Yırları” dinletisi ile başladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2021 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2021 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Derneği Genel Merkezi'nde Kırım Kültür Günleri başladı

Kırım Derneği Genel Merkezinin 16-19 Aralık 2021 tarihleri arasında düzenleyeceği “Kırım Kültür Günleri” etkinliklerinin bugün açılışı gerçekleştirildi. “Kırım Kültür Günleri”nin ilk günü, “1917 Kurultayı’na Bağışlanan Uluslararası Satranç Turnuvası” sonuçlarının ilânı ve Metin Batur-Mamed Cafarov “Kırım Yırları” dinletisi ile başladı.

Kırım Derneği Genel Merkezi, 16-19 Aralık 2021 tarihleri arasında “Kırım Kültür Günleri” sohbet etkinlikleri ile “Geleneksel Kermes” etkinlikleri düzenliyor. Kırım Derneği Genel Merkezinin faaliyetleri arasında yer alan kermes, bu yıl 1917 Kırım Tatar Milli Kurultayı 104’ncü yılı münasebetiyle gerçekleştiriliyor ve “Kırım Kültür Günleri” kapsamında yer alıyor. 4 gün sürecek kültür etkinlikleri ve kermes programı, bugün saat 15.00’te Kırım Derneği Genel Merkezi'nde başladı. Etkinliğin açılış programında saat 15.30’da, “1917 Kurultayı’na Bağışlanan Uluslararası Satranç Turnuvası” sonuçları ilân edildi. Kazanan isimler açıklandı, ödüller sahipleriyle buluştu. Açılış programını saat 16.00’da Metin Batur-Mamed Cafarov'un “Kırım Yırları” dinletisi izledi. Katılımcılara müzik ziyafeti sunuldu.

https://www.youtube.com/watch?v=wMTzZcXJR3I

Kırım Derneği Genel Merkezinde gerçekleşen programın açılış konuşmasını, Kırım Derneği Genel Başkanı Mükremin Şahin gerçekleştirdi. Şahin, konuşmasında bugün Ankara Resim ve Heykel Müzesi'nde gerçekleşecek olan 2021 Litvanya Tatarları Tarih ve Kültür Yılı kapsamında kutlama ve konser programına katılımcıları davet etti.

İlgili haber: 2021 Litvanya Tatarları Tarih ve Kültür Yılı Kutlama ve Konser Programı

Öte yandan, Kırım Derneğinin faaliyetlerini aktaran Şahin, Aksaray Hamidiye'deki sosyal tesis açılışını bildirdi. Genç Tatar Uluslararası Satranç Turnuvası'na dünyanın dört bir tarafından Kırım Tatarının katıldığını ifade eden Şahin, bu turnuvalara katılımın devam etmesini dile getirdi. Açılış konuşmalarının ardından Genç Tatar Uluslararası Satranç Turnuvası'nı kazanan isimler anons edildi.

METİN BATUR'DAN KIRIM YIRLARI

Kırım Tatar kökenli sanatçı Metin Batur, program kapsamında mini bir konser dinletisi yaptı. Sanatçı Batur, dinleti öncesi dinleyicileri Kırım Tatar bayrağı ile selamladı.

https://www.youtube.com/watch?v=LQPiW7saNcw

Tuvğan Til İnternet Sitesi Koordinatörü ve Kırım Derneği Şefika Gaspıralı Kadın İnisiyatifi Üyesi Oya Deniz Çongar Şahin, Şefika Gaspıralı Kadın İnisiyatifinin geleneksel olarak düzenlediği güz kermeslerine bir yenilik katarak "Kırım Kültür Günleri” organizasyonunu gerçekleştirdiklerini ifade etti. Oya Deniz Çongar Şahin, dolu dolu bir programla gerçekleştirilecek olan Kırım Kültür Günleri'nin katılımcılarına ve etkinliklerine dair QHA'ya açıklamalarda bulundu.

MÜKREMİN ŞAHİN: KIRIM, UKRAYNA VE TÜRKİYE'DEN SANATÇILARIMIZLA BULUŞACAĞIZ

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Mükremin Şahin, QHA'ya yaptığı açıklamada, “Kırım Kültür Günleri” etkinliği ile Genel Merkez binasında, Kırım'dan, Kıyiv'den Türkiye'den ve farklı yerlerden çok sayıda sanatçı ile bir araya gelebilecekleri için çok mutlu olduklarını ifade etti.

FAHRETTİN YOKUŞ: KIRIM'DA İNSANLIK DRAMI VAR, RUS EMPERYALİZMİNİN SOYDAŞLARIMIZA BASKISI VAR

“Kırım Kültür Günleri”nin açılışına katılan İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, "Etkinlik; Kırımlı kardeşlerimizin, emeğini, alın terini, folklorünü buraya yansıtıyor. Kırım'da bir insanlık dramı var, Rus emperyalizminin soydaşlarımıza baskısı var, haksız tutuklamalar var. Kırım'da yaşayan soydaşlarımız da son zamanlarda yaşadıkları sıkıntılardan kurtulur ve hür, bağımsız, insanca yaşama haklarına kavuşurlar. Bu konuda kamuoyu oluşturmaya çalışıyoruz, Kırım'daki soydaşlarımızı desteklemeye devam edeceğiz." dedi.

https://www.youtube.com/watch?v=ha-NhuSBsbI “KIRIM KÜLTÜR GÜNLERİ” ETKİNLİKLERİ

Program kapsamında Şefika Gaspıralı Kadın İnisiyatifi tarafından organize edilen kermes ürünlerinin temini tamamen gönüllülerin katkılarından oluşuyor. Kermes kapsamında davetlileri el sanatlarından, müziğe, yemeklerden sürpriz hediyelere kadar birçok şey bekliyor. Açılışı 16 Aralık 2021 Perşembe günü saat 15.00’te gerçekleştirilen “Kırım Kültür Günleri” ve “Geleneksel Kermes” etkinlikleri 19 Aralık 2021 Pazar günü saat 20.00’ye kadar Kırım Derneği Genel Merkezi’nin Mürsel Uluç Mahallesi’ndeki Dr. Ahmed İhsan Kırımlı Sosyal Tesisi’nde ziyaretçilere açık olacak.

“KIRIM KÜLTÜR GÜNLERİ” ETKİNLİKLERİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.