SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım'ın sözde Müftülüğü, Kırım Tatarlarına karşı ifade veriyor

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2019 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2019 12:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım'ın sözde Müftülüğü, Kırım Tatarlarına karşı ifade veriyor

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın Kremlin kontrolündeki sözde Kırım Müftülüğünün yönetimi “terörizmle” suçlanan Kırım Tatarlarına karşı ifade veriyor.

ATR kanalının hazırladığı habere göre, Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) tarafından hazırlanan “tutanakları”, Kırım’ın sözde Müftüsü Emirali Ablayev’in yardımcıları olan Ayder İsmailov, Raim Gafarov ve Eskender Memetov imzalıyordu. Kırım Tatarlarına karşı açılan sözde terörizm davalarında bu üç kişi, “iddia makamının” tanıkları olarak gösteriliyor.

Haberde işgal edilen Kırım’da açılan sözde terörizm davalarında tutulan tutanakların kopyaları gösteriliyor. Her tutanakta Ayder İsmailov, Raim Gafarov ve Eskender Memetov olmak üzere aynı tanıkların imzaları bulunuyor.

http://qha.com.tr/haberler/kirim-in-sozde-muftusu-nden-ortodoks-manastirina-bir-milyon-ruble-bagis/15742/ EDEM SEMEDLÂYEV: MÜFTÜLÜK GÖREVLİLERİ TUTANAKLARI OKUMADAN İMZALIYOR

Konu ile ilgili açıklama yapan avukat Edem Semedlâyev, sözde müftülük görevlilerinin  adı geçen belgeleri okumadan imzaladığını belirterek, “Ön soruşturma sırasında tanıkların verdiği ifadeleri detaylı inceledikten sonra tutanak metinlerinin neredeyse aynı olduğunu sadece isimlerin değiştirildiğini tespit ettik. Anladığım kadarıyla müftiyat görevlileri, tutanakları okumadan imzalıyor. Sonra ise iş mahkemeye gelince duruşmaya gelmiyorlar. Ya da duruşmaya gelirlerse mahkemede verdikleri ifadeleri, tutanakta yazılan ifadeden çok farklı oluyor.” şeklinde konuştu.

https://www.facebook.com/said.krimskiy/videos/2249342165127326/?id=100004757052466 KTMM BAŞKAN YARDIMCISI ÇİYGÖZ: TÜM İŞLER İSLAM ARKASINA SAKLANAN BU KUKLALAR ARACILIĞIYLA YAPILIYOR

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Ahtem Çiygöz de, sözde müftülük temsilcilerini hain olarak nitelendirerek, “Sözde müftülüğün FSB’nin kullandığı bir araca dönüştüğü yeni bir haber değil. Bu Kırım’da işgalden sonra beş yıldır devam eden bir gerçek. Tüm işler İslam arkasına saklanan bu kuklalar aracılığıyla yapılıyor. Onlar sadece kafir değil, bu insanlar halkına iftira atan pislik ve hainler.” ifadelerini kullandı.

http://qha.com.tr/haberler/once-dogu-turkistan-simdi-kirim-rus-isgalciler-yarimadada-toplama-kamplari-mi-acacak/15398/
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.