SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar adaylar oylarını kullandı

Kırım Tatar adaylar oylarını kullandı

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2019 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2019 17:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar adaylar oylarını kullandı

Ukrayna'da olağanüstü Parlamento seçimleri düzenleniyor. Bilindiği gibi seçimlerde 8 Kırım Tatar aday yarışıyor. Kırım Haber Ajanı (QHA) 21 Temmuz 2019'da yapılan seçimde Kırım Tatar milletvekilleri adaylarının oy kullanmaya başladığını bildiriyor.

ÇUBAROV: PARLAMENTONUN KARŞILAŞACAĞI EN BÜYÜK MEYDAN OKUMA RUSYA VE YOLSUZLUK OLACAK

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı, Ukrayna milletvekili Refat Çubarov, Parlamento seçimlerinde oyunu kullandı.

Oy kullandıktan sonra QHA mediaya yaptığı açıklamada Güç ve Onur Partisi adayı Çubarov, 10'uncu Dönem Ukrayna Parlamentosunun karşı karşıya geleceği en büyük meydan okumanın; Rusya ve yolsuzluk olacağını ifade etti.

Refat Çubarov yaptığı açıklamada, “İlk meydan okuma siyasi ve ekonomik yolsuzluk. Siyasi yolsuzluğu ben ilk sıraya koyardım. Tabi ikisinin arasında bağlantı var; siyasi yolsuzluk ekonomik yolsuzluğa neden oluyor, ekonomik yolsuzluk siyasi yolsuzluğu destekliyor.” diye konuştu.

Bununla birlikte Çubarov, Rusya’nın son aylarda Batı ülkeleriyle daha sık anlaşmaya başladığına dikkat çekerek bunun Ukrayna için büyük tehlike oluşturduğunu belirtti.

KIRIMOĞLU, ÜLKENİN TEMEL SİYASİ ROTASINA DİKKAT ÇEKTİ

Kırım Tatarlarının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kıyiv’in Dneprovskiy ilçesinde oy kullandı ve sandık başına oğlu, gelini ve torunuyla geldi.

Kırım Tatarlarının milli lideri, Avrupa Dayanışması Partisi adayı Kırımoğlu, oy kullandıktan sonra QHA için yaptığı yorumda yeni Parlamento için son beş yıl içinde elde edilen başarıları koruması önemli olduğunu ifade etti.

Ülkenin Avrupa Birliği ve NATO yanlısı stratejik rotasının Anayasada da belirtildiğini hatırlatan Kırımoğlu, “Bu rotayı korumak için yeni Eurmeydanlara ihtiyaç duyulmamasını istiyoruz. Fakat geriye dönme tehlikesi olursa, halkın yine aktifleşeceğinden ve bunun sonuçta karışıklığa neden olacağına korkuyorum. Bunun olmasını istemezdim, çünkü düşmanımız Rusya’nın işine gelir.” dedi.

DOÇ. DR. GAYANA YÜKSEL OYUNU KULLANDI

Vernadskiy Tavriya Milli Üniversitesi öğretim görevlisi, KTMM üyesi, Ukrayna Gençlik ve Spor Bakanı danışmanı Doç. Dr. Gayana Yüksel, oyunu kullandığını sosyal medya hesabından duyurdu.

İNSAN HAKLARI SAVUNUCUSU, KIRIMSOS SİVİL TEŞKİLATININ KOORDİNATÖRÜ TAMİLA TAŞEVA OY KULLANDI

Golos Partisinden aday olan Kırım Tatar milletvekili adayı Tamila Taşeva oyunu kullandı.

Facebook üzerinden açıklama yapan Taşeva, “Oyumu kullandım. Arkadaşlar kaçırmayın, sandıklara gidin. Ben ise bugün yoğun bir gün geçireceğim ancak biliyorsunuz her birimiz için her şey güzel olacak.” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.