SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar Filolojisi Fakültesi için Maarifçi'den çağrı

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2013 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2013 11:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar Filolojisi Fakültesi için Maarifçi'den çağrı

Maarifçi Kırım Tatar Eğitimciler Derneği, Tavriya Üniversitesi Kırım Tatar ve Şark Filolojisi Fakültesi’nin korunması için kamuoyuna çağrı yaptı.

Maarifçi, çağrısında Tavriya Üniversitesi Kırım Tatar ve Şark Filolojisi Fakültesi Eğitim Görevlisi Timur Üseynov'un açıklamasına atıfta bulundu. Üseynov açıklamasında, “Bugün Tavriya Üniversitesi Kırım Tatar ve Şark Filolojisi Fakültesi’nin kapanma tehlikesi ortaya çıktı. Ama üniversitenin öğretim üyeleri arasında Kırım Tatarlarının da olduğu üniversitenin zengin gelenekleri 20. yüzyılın başlarına dayanıyor” dedi.

Tavriya Üniversitesi Kırım Tatar ve Şark Filolojisi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayder Memetov, QHA’ya yaptığı açıklamada Vladimir Vernadskiy Tavriya Üniversitesinin 11 Aralık tarihinde yapılan öğretim kurulu genişletilmiş toplantısında Üniversite Rektörü Nikolay Bagrov, Kırım Tatar ve Doğu Filolojisi Fakültesinin yeniden organize edileceğini söylediğini bildirmişti.

Ayder Memetov, fakültede genişletilmiş öğretim kurulu toplantısı yapıldığını ve toplantı sırasında öğretim üyeleriyle ilgili sorunun çözümü için Kırım hükümetine başvurma kararının kabul edildiğini belirtmişti.

Tavriya Üniversitesi Rektörlüğü, Kırım Tatar ve Şark Filolojisi Fakültesinin kapatılacağına ilişkin iddiaları reddetti.

Tavriya Üniversitesi Basın Sekreteri Artut Mazin, QHA’ya yaptığı açıklamada Kırım Tatar ve Şark Filolojisi Fakültesi yeniden organize edilmesi konusu 11 Aralık tarihinde yapılan Tavriya Üniversitesi Öğretim Kurulu’nun genişletilmiş toplantısında ele alınmadığını ve “Kırım Tatar Filolojisi Bölümünün Kırım Mühendislik ve Pedagoji Üniversitesi’ne devredilmesine ilişkin herhangi kararın olmadığını” bildirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.