SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar halkının milli lideri Kırımoğlu: Ukrayna’ya geniş çaplı saldırının bedeli Rusya için ağır olacaktır

Kırım Tatar halkının milli lideri Kırımoğlu: Ukrayna’ya geniş çaplı saldırının bedeli Rusya için ağır olacaktır

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2022 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2022 14:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar halkının milli lideri Kırımoğlu: Ukrayna’ya geniş çaplı saldırının bedeli Rusya için ağır olacaktır

Rusya Ukrayna sınırları boyunca ve işgal altına aldığı Kırım ile Donbas bölgelerindeki askeri varlığını artırmaya devam ediyor. Dünya kamuoyu, bölgedeki gerginliği endişeyle takip ederken Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırı ihtimali ve son gelişmeleri Kırım Haber Ajansına değerlendirdi. 

Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırma ihtimalini değerlendirdi. Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasının bedelinin çok ağır olacağını belirten Kırımoğlu, “Bu savaşta kazanan olmayacak. Neticede şu an Rusya tek başına kaldı. Dolayısıyla her durumda Rusya yüzde yüz kaybedecek. Ukrayna’yı tamamen işgal altına alsa bile kaybetmiş olacak. Ama Putin’in daha önce attığı adımları göz önünde bulundurursak ondan her şey beklenir.” dedi. 

"RUSYA, UKRAYNA'YI TAMAMEN İŞGAL EDECEK OLSA BİLE KAYBEDECEK..."

Kırımoğlu'nun QHA'ya verdiği demeç şu şekilde:

https://www.youtube.com/watch?v=3N2WdFS8V_U&ab_channel=QHA-Q%C4%B1r%C4%B1mHaberAjans%C4%B1

Rusya’nın Ukrayna sınırları boyunca topladığı askerlerinin sayısının Ukrayna’yı işgal altına almak için yetersiz olduğunu aktaran Kırımoğlu, “Havadan saldırı düzenleyerek önemli stratejik tesislere saldırı düzenleme olasılıkları var. Ama dünya buna seyirci kalmayacak çok ciddi sonuçlar olacak. Birçok uzman ve araştırmacılara göre bu durumun sonunda Rusya’nın dağılma ihtimali çok yüksek" ifadelerini kullandı.

“PUTİN KENDİNİ 17. YÜZYILDA SANIYOR”

Bunun dışında Kırım’ın diplomatik yollarla işgalden kurtarılmasının mümkün olup olmadığı sorusuna cevap veren Kırım Tatar halkının milli lideri şu ifadeleri kullandı:

Rusya’nın tutumu değişmezse diplomatik yollarla bu mesele bir çözüme ulaşmayacaktır. Putin, sanki 21. yüzyılda değil de kendini 17-18. yüzyılda yaşıyoruz gibi davranıyor. 1945’te 2. Dünya Savaşı’ndan sonra Churchill, Roosevelt ve Stalin bir araya gelerek nüfuz alanları konusunda anlaşma yaptı. Ama şu an böyle bir şey mümkün değil. Kimse buna müsaade etmez.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.