SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar iş adamı Ali Bariyev serbest bırakıldı

Kırım Tatar iş adamı Ali Bariyev serbest bırakıldı

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2019 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2019 09:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar iş adamı Ali Bariyev serbest bırakıldı

Bir yıldan daha uzun bir süre düzmece suçlamalar çerçevesinde Lefortovo tutukevinde alıkonulan Kırım Tatar iş adamı Resul Velilâyev'in iş ortağı, “KrımOpt” şirketi Müdürü Ali Bariyev serbest bırakıldı.

Avukat Cemil Temişev Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, “İyi haberleri anlatmak istiyorum, Ali Bariyev serbest bırakıldı. Zor yolumuzun bir kısmını daha arkamızda bıraktık. Bu yolu sonuna kadar geçene kadar, savunma sadece gerçekleşen gerçekler hakkında konuşacak.” diye kaydetti.

Bilindiği gibi nisan 2019'da Kırım Tatar iş adamı, hayırsever Resul Velilâyev'in serbest bırakıldığı bildirilmişti.

İŞGALCİLER RESUL VELİLÂYEV’E AİT ŞİRKETE BASKIN DÜZENLEDİ

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın Karasupazar şehrinde 26 Nisan 2018 tarihinde işgalciler Kırım Tatar iş adamı, hayırsever ve Kırım Tatar milli hareketi aktivisti Ali Bariyev, Asan Bariyev, Remzi Veliâyev, Resul Velilâyev, Ekrem Velilâyev, Zera Velilâyeva ve onların ayrı evlerde oturan yetişkin çocuklarının evlerinde arama düzenledi. Bunun yanı sıra Velilâyev kardeşlere ait “KrımOpt” şirketinin diğer bölgelerdeki ofislerinde ve mağazalarında da aramalar yapılmıştı.

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) görevlileri tarafından yapılan baskınlar sırasında çok sayıda silahlı özel tim görevlisi bulunmuş ve arama alanları kordona alınmıştı.

2 KIRIM TATARI GÖZALTINA ALINDI

Aramadan sonra “KrımOpt” şirketi Müdürü Ali Bariyev FSB tarafından gözaltına alınarak bilinmeyen bir yere, Resul Velilâyev ise aramadan sonra Akmescit’teki sözde Soruşturma Komitesinin ofisine götürülmüştü. Arama sırasında ayrıca Rüstem Velilâyev (Resul Velilâyev’in oğlu) ve Zera Velilâyeva da (Resul Velilâyev’in kardeşi) gözaltına alınmışlardı ancak daha sonra serbest bırakılmışlardı.

İŞGALCİLERİN HANGİ GEREKÇEYLE ARAMA YAPTIĞI BİLDİRİLDİ

Hayat Radyosu’na yaptığı açıklamada, Karasupazar’daki baskın ile ilgili bazı ayrıntıları paylaşan gazeteci Taras İbragimov, söz konusu aramaların Rusya Ceza Kanununun 238. Maddesi (güvenlik gereksinimlerine uygun olmayan ürünlerin saklanması ve satılması) gereğince yapıldığını bildirmişti.

VELİLÂYEV VE BARİYEV MOSKOVA’DAKİ LEFORTOVO TUTUKEVİNDE

Resul Velilâyev ile Ali Bariyev, baskından hemen sonra alıkonuldukları gece Moskova’daki Lefortovo hapishanesine gönderilmişlerdi. İki Kırım Tatarı hakkında Rusya Ceza Kanununun 238. Maddesinin 2. Fıkrası uyarınca (Güvenlik taleplerini karşılamayan malların, ürünlerin, işlerin veya hizmetlerin üretimi, depolanması, taşınması veya satışı) tutuklama kararı alınmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.