SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar Milli Meclisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğum gününü kutladı

Kırım Tatar Milli Meclisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğum gününü kutladı

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2021 19:59
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2021 23:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar Milli Meclisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğum gününü kutladı

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doğum günü vesilesiyle mesaj yayımladı. Mesajda Çubarov, "Türkiye'nin, Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne ve Rusya Federasyonu'nun Kırım'ı ilhak etme girişimlerini tanınmamasına verdiği sürekli destekteki kişisel rolünüzü takdir ediyorum." ifadesini kullandı.

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doğum gününü kutladı. Çubarov, soayal medya hesabı üzerinden yayımladığı mesajda, Kırım’ın Rus işgalinden ötürü Kırım yarımadası ve yerli halkının üzerinde yükselen gerçek tehdit karşısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kardeş Kırım Tatar halkına olan samimi tavrının son derece önemli olduğunu ifade etti.

"Sizi zamanımızın tanınmış bir dünya devlet adamı olarak konumlandıran uzun yıllardır süren faaliyetinize derin saygılarımı sunuyorum." ifadesini kullanan Çubarov, Türkiye'nin, Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne ve Rusya Federasyonu'nun Kırım'ı ilhak etme girişimlerini tanınmamasına verdiği sürekli destekteki Erdoğan'ın kişisel rolünü çok takdir ettiğini belirtti.

"KIRIM TATAR HALKINA OLAN SAMİMİ TAVRINIZ SON DERECE ÖNEMLİDİR"

Çubarov'un mesajının tam metni şu şekilde:

"Kırım Tatar Milli Meclisi ve şahsım adına Sizin doğum gününüzü en içten dileklerimle kutlarım! Bu güzel fırsatı değerlendirerek, Sizi zamanımızın tanınmış bir dünya devlet adamı olarak konumlandıran uzun yıllardır süren faaliyetinize derin saygılarımı sunuyorum. Türkiye'nin, Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne ve Rusya Federasyonu'nun Kırım'ı ilhak etme girişimlerini tanınmamasına verdiği sürekli destekteki kişisel rolünüzü çok takdir ediyorum. Kırım’ın Rus işgalinden ötürü Kırım yarımadası ve yerli halkının üzerinde yükselen gerçek tehdit karşısında Sizin kardeş Kırım Tatar halkına olan samimi tavrınız son derece önemlidir. İşbu güzel bir fırsat dolayısıyla, Size, Saygıdeğer Cumhurbaşkanı, kuvvetli bir sağlık, akraba ve aile ortamındaki iletişimin sevincini yaşamanızı; dost Türkiye’ye daha istikrarlı bir gelişme ve refah, kardeş Türk halkına ise aile mutluluğu, başarı ve esenlikler dilerim."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.