SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar siyasi tutsak Edem Bekirov'un alıkonulduğu tutukevinde karantina

Kırım Tatar siyasi tutsak Edem Bekirov'un alıkonulduğu tutukevinde karantina

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2019 18:56
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2019 17:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar siyasi tutsak Edem Bekirov'un alıkonulduğu tutukevinde karantina

Ağır hasta Kırım Tatar siyasi tutsak Edem Bekirov’un alıkonulduğu Akmescit tutukevinde kızamık salgınının başlaması nedeniyle bir dizi koğuş karantinaya alındı. Rusya'nın tutukluları insanlık dışı koşullarda alıkoyduğu bir kere daha gözler önüne serildi.

Rus basınının Rusya Federal Ceza Uygulama Servisinin (FSİN) sözde Kırım Müdürülüğüne dayandırarak verdiği haberlere göre tutuklular arasında yeni kızamık vakaları tespit edildi.

Rusya'nın sağlık mevzuatı uyarınca, tutukevinde antiepidemik önlemler alındığı, kızamığa karşı aşılama yapıldığı ileri sürüldü.

İŞGALCİ RUSYA İNSAN SAĞLIĞINI HİÇE SAYIYOR

Daha önce Kırım Tatar siyasi tutsak Edem Bekirov’un alıkonulduğu Akmescit tutukevinde kızamık salgınının başladığı ifade edilmişti.

Ukrayna Parlamentosu İnsan Hakları Yetkilisi (Ombudsman) Lyudmila Denisova, Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, “Edem Bekirov’un bulunduğu Akmescit tutukevinde kızamık salgınının başladığını öğrendim. Bunu bana Bekirov’un avukatı bildirdi. Tüm tutukevi hastaları, Bekirov’un bulunduğu tutukevi revirine sevk ediliyor.” diye bildirmişti.

Bekirov’un daha önce kızamık geçirmediği ve bağışıklığının olmadığı için hastalık kapma olasılığının çok yüksek olduğunu ifade eden Denisova, “Edem Bekirov’un kritik sağlık durumu göz önünde bulundurulursa tutukevinde tutulması onun için çok tehlikeli.” demişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.