SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar siyasi tutsaklardan KTMM Başkanı Çubarov'a anlamlı hediye

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2019 18:04
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2019 17:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar siyasi tutsaklardan KTMM Başkanı Çubarov'a anlamlı hediye

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, işgal edilen Kırım’da yasa dışı olarak alıkonulan Kırım Tatar siyasi tutsaklarından bir hediye aldığını bildirdi. Çubarov, hediye için "paha biçilemez" ifadesini kullandı.

"ONLAR KIRIM TATAR HALKINA AİDİYET HİSSİNİ KORUYARAK, BİRLİK İÇİNDE KALMAYA DEVAM EDİYORLAR"

Facebook üzerinden açıklama yapan Çubarov kendisine hediye edilen resminin fotoğrafını paylaşarak, “Bugün Kırım’dan paha biçilemez bir hediye aldım. Beyaz çarşaf üstünde yapılan resimde cami resmi yer alıyor. Bu resim, Akmescit tutukevinde yasa dışı olarak tutulan Kırım Tatar siyasi tutsaklar tarafından çizilmiş. Her birini Rus işgalcilerin acımasız kararları beklemesine rağmen; onlar, ana babalarının dinini ve Kırım Tatar halkına ait oldukları hissini koruyarak cesaret ve birlik içinde kalmaya devam ediyorlar.” ifadelerini kullandı.

"ALLAH'IN İZNİYLE HEPİMİZ ÖZGÜR KIRIM'DA KUCAKLAŞIRIZ!"

Hediye için teşekkür eden Çubarov, “Her birinizin Rus işgalcilerinin ülkemize getirdiği kötülük, baskı ve zulme karşı çıkma konusundaki katkısı ve çabaları çok önemlidir. Allah’ın izniyle biz, hepimiz özgür Kırım’da kucaklaşırız! Akmescit tutukevinde esaret koşulları altında ustalıkla çizilmiş bu resim ise, Kırım’ın işgalden kurtarıldığı ve Ukrayna egemenliği yeniden sağlandığı zaman Kırım’daki camilerden birinde layık olduğu yerini alacak. ” ifadeleri kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.