SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar ve Şark Filolojisi Fakültesi kapatılıyor

Tavriya Milli Üniversitesinde yapılacak olan düzenlemenin ardından Kırım Tatar Filolojisi Fakültesinin kapatılması planlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2013 14:38
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2013 14:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar ve Şark Filolojisi Fakültesi kapatılıyor

Vladimir Vernadskiy Tavriya Üniversitesinin 11 Aralık tarihinde yapılan öğretim kurulu genişletilmiş toplantısında Üniversite Rektörü Nikolay Bagrov, Kırım Tatar ve Doğu Filolojisi Fakültesinin yeniden organize edileceğini söyledi.

Tavriya Üniversitesi Kırım Tatar ve Şark Filolojisi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayder Memetov, 17 Aralıkta QHA’ya yaptığı açıklamada, “Bagrov, Kırım Tatar ve Şark Filolojisi Fakültesi yeniden organize edilmesi gerektiğini bildirdiğinde, bunu nasıl gerçekleştireceğini istediğini sordum. Bagrov, Kırım Tatar dili bölümü Kırım Mühendislik ve Pedagoji Üniversitesi’ne devredilmesi, Şarkiyat Bölümünün ise başka bir yere devredilmesi gerektiğini kaydetti” dedi.

Ayder Memetov, “Her şey 3 yıl önce, Tavriya Üniversitesinde Vakıf Koleji açıldığında başladı. 3 yıl içinde koleje 750 öğrenci alındı. Çocukların eğitim görmesi için sınıflar yetmiyor, çünkü Kırım Tatar ve Şark Filolojisi Fakültesi bulunduğu eski anaokulu binasının sadece 350 kişilik kapasitesi var. Böylece bizi yavaş yavaş sıkıştırmaya başladılar, ilk olarak öğrenciler gündüz öğretiminden akşam öğretimine geçirildi. Şimdi ise Rektör Bagrov, fakültemizi yeniden organize etmek istiyor, Vakıf Koleji’ne öğrencilerin alınmasını ise devam etmek istiyor” diye kaydetti.

Ayder Memetov, fakültede genişletilmiş öğretim kurulu toplantısı yapıldığını ve toplantı sırasında öğretim üyeleriyle ilgili sorunun çözümü için Kırım hükümetine başvurma kararının kabul edildiğini belirtti.

Ayder Memetov, “Bu problemi çözmesi için Kırım Başbakanı Anatoliy Mogilyov’a başvurduk. Bugün ise Kırım Parlamentosu, Kırım Parlamento Başkanı Vladimir Konstantinov’a başvurduk” dedi.

Ağustos ayında Tavriya Milli Üniversitesi Kırım Tatar ve Şark Filolojisi Fakültesi’nden 6 öğretim personeli işten atılmış ve Kırım Tatar Filolojisi Bölümünde dersler azaltılmıştı.

Liana Menumerova

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.