SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar Yazı ve Kültür Günü

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2012 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2012 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar Yazı ve Kültür Günü
Kırım Tatar Yazı ve Kültür Günü dolayısıyla 5 Kasımda Kırım Tatar yazısına ve kültürüne adanan yuvarlak masa toplantısı yapılacak.

Etkinliği İsmail Gaspıralı Kırım Tatar Kütüphanesi, Maarifçi Kırım Tatar Öğretmenler Birliği, Kırım Tatar Yazarlar Birliği organize ediyor. İsmail Gaspıralı Kütüphanesinin yayımladığı açıklamada, “Kırım Tatar dilinin durumu, bugünün en büyük sorunudur. Çünkü Kırım Tatar dili, UNESCO’nun ortadan kaybolma diller listesinde yer alıyor. 5 Kasımda saat 14.00’te İsmail Gaspıralı Kırım Tatar Kütüphanesinde Kırım Tatar yazısına ve kültürüne adanan yuvarlak masa toplantısı yapılacaktır.” denildi.

Maarifçi Kırım Tatar Öğretmenler Birliği Başkanı, Kırım milletvekili Safure Kacametova etkinlik sırasında “Kırım’da Kırım Tatar dilinin gelişimi”, Kırım Tatar Yazarlar Birliği Başkanı Rıza Fazıl “Kırım Tatar Edebiyatının, Kırım Tatar Dili Üzerinden Gelişimi”, İsmail Gaspıralı Kütüphanesi Bilimsel Çalışmalardan Sorumlu Müdür Yardımcısı Leyla Kadırova, “2012-2015 Kırım Tatar Dilini Koruma ve Geliştirme Programı”, Maarifçi Kırım Tatar Öğretmenler Birliği Kırım Tatar Dilinde Eğitim Kurulu Başkanı Seyran Üseyinov, “Dilin gelişiminde önemli bir yardım aracı olarak sözlük”, Kırım Mühendislik ve Pedagoji Üniversitesi öğretim üyesi Leyla Asanova, “Kırım Tatar Dili ve Edebiyatı uzmanlarının hazırlanması” konularında konuşma yapacak.

Yuvarlak masa toplantısında “Ana Dilimiz Gururumuz, Varlığımız”, “Dil, Bir İnsan ve Bir Milletin Tılsımıdır” adlı kitap sergileri yapılacak.

Evelina İlyasova, Osman Bayramaliyev

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.