SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımoğlu'ndan Azerbaycan'ın toprak bütünlüğüne destek

Kırımoğlu'ndan Azerbaycan'ın toprak bütünlüğüne destek

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2020 09:40
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2020 10:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımoğlu'ndan Azerbaycan'ın toprak bütünlüğüne destek

Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Ermenistan'ın ateşkes ihlali sonucu işgal altındaki Dağlık Karabağ'a harekat başlatan Azerbaycan'a destek verdi.

Ermenistan ile Azerbaycan arasında sıcak çatışmalar devam ederken, Bakü yönetimine bir destek de Kırım Tatarlarının milli lideri Kırımoğlu'ndan geldi.

"KARABAĞ, AZERBAYCAN'IN AYRILMAZ BİR PARÇASIDIR"

Ukrayna’daki Azerbaycan diasporasının temsilcilerinden Yalçın Kahramanoğlu, sosyal medyada Kırımoğlu ile fotoğraflarını paylaştı. Fotoğrafta Kırımoğlu'nun elinde, Karabağ'ın Azerbaycan'ın ayrılmaz bir parçası olduğunu ifade eden bir mesaj ile poz vermesi dikkat çekti. Kırımoğlu'nun yanında, Ukrayna'daki Azerbaycan diasporasının temsilcilerinden Yalçın Kahramanoğlu ve Kırımoğlu'nun Ukrayna Parlamentosunda danışmanlığını yürüten Elşan Ceferli yer aldı.

AZERBAYCAN, DAĞLIK KARABAĞ’DA TOPRAKLARINI GERİ ALIYOR

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında Ermeni güçleri, 27 Eylül 2020’de Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açtı. Ermeni güçlerinin provokasyonunu önlemek için karşı saldırı gerçekleştiren Azerbaycan ordusu, Ermenistan’a ait 12 adet OSA uçaksavar füze sistemini imha etti.

Azerbaycan ordusunun, Ermenilerin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine başlattığı karşı saldırı neticesinde işgal altında bulunan bazı yerleşim birimlerini kurtardığı duyuruldu. 

HANGİ KÖYLER KURTARILDI?

Azerbaycan Savunma Bakanlığının 27 Eylül 2020’de yaptığı açıklamaya göre, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, Fuzuli ve Cebrayıl bölgelerinde 6 köyün Ermenistan işgalinden kurtardı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Yarbay Anar Eyvazov, basın toplantısı düzenleyerek senelerden beri Ermeni işgalinde olan; Fuzuli bölgesinin Karahanbeyli, Gervend, Köy Gerediz, Yukarı Abdurrahmanlı köyleri ile Cebrayıl bölgesinin Büyük Mercanlı ve Nüzgar köylerinin Azerbaycan ordusunun kontrolüne geçtiğini söyledi.

Bununla birlikte Azerbaycan güçlerinin, Ağdere ve Murovdağ yönünde de bazı stratejik noktalarda kontrol sağlandığını açıklayan Yarbay Eyvazov, diğer yerleşim birimlerinin de kurtarılması için operasyonun devam ettiğini aktardı. Daha sonra işgalden kurtarılan köy sayısının 7 olduğu da aktarıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.